Prieš daugiau nei savaitę priešais DPKS atsirado ir kelio ženklas „Automatinė eismo kontrolė“, o tai reiškia, kad atsiradus matuoklių žymėjimui sistema veikia jau ne bandomuoju rėžimu, o „pilnu tempu“. Jei nustatomas pažeidimas, policija gauna reikalingą informaciją ir vairuotojui išsiunčia administracinės teisės pažeidimų protokolą.

Vairuotojai išvydę DPKS ženklinimą sunerimo – „...ar jau veikia kartuvės?", „...ką fiksuoja sistema?“, „...ar tikrai matuoja greitį?“ ir pan.

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) patikslina informaciją, ką fiksuoja DPKS?

„Šiuo metu DPKS (daugiafunkcinė pažeidimų kontrolės sistema) atlieka gabaritų nustatymą, techninės apžiūros ir civilinės atsakomybės draudimo kontrolę, kelių naudotojo mokesčio bei leidimų važiuoti valstybinės reikšmės keliais sunkiasvore ir / ar didžiagabarite transporto priemone kontrolę, o taip pat eismo stebėjimą: maršrutų statistinių duomenų, eismo intensyvumo statistinių duomenų rinkimą“, - teigia LAKD Ryšių su žiniasklaida specialistas Evaldas Tamariūnas ir priduria, kad greičio matavimus atlieka kitos priemonės, pvz., greičio matuokliai.