„Čia pirmąkart man reikėjo konstruoti personažą su visais jo pokyčiais per visą filmą. Tai nėra epizodas ar stereotipas. Jurga (I. Jankauskaitės personažas) yra tikra moteris su milijonu savo trūkumų.

Tai buvo labai įdomu profesine prasme, o kartu turėjau progą išsisakyti ir pati (juokiasi). Sutinku su ja beveik visur. Ji man yra labai artima ir tiesa ta, kad užtrunka procesas iki leidžiame sau gyventi ne pagal kažkokį sąrašą, receptą ar taisykles.

Šiame filme nerasite stereotipų, bet atradau daug artimo sau ir tikiu, kad visos moterys ras“, – sakė Inga.

Inga Jankauskaitė

Pasak žinomos aktorės, bene daugiausiai apmąstymų jai sukėlė scenarijuje taip pat paliesta mintis, jog gyvenime svarbiausias santykis yra tarp tėvų ir vaikų. „Įdomu tai, kad nuo jaunystės atkakliai kartodami, kad tikrai nedarysime taip, kaip darė mūsų tėvai, vėliau kartojame viską lygiai taip pat ir net gal dar stipriau.

Visa tai yra kasdienybė ir šimtu procentų kartoju šią taisykle pati savo gyvenime. Pagaunu save kalbant mamos žodžiais, frazėmis. Per tą santykių procesą galiausiai susitaikai su savimi, su jais ir visais. Vienintelis kelias mylėti žmones yra priimti juos tokius, kokie jie yra“, – samprotavo vieną pagrindinių vaidmenų filme atlikusi aktorė.

Paklausta, kaip tuomet spręsti santykių problemas ir kokią taisyklę ji taiko savo gyvenime, Inga sakė, kad čia egzistuoja viena universali taisyklė. „Jei tau kažkas nepatinka, priežastys dažniausiai vis tiek yra tavyje arba neteisingame tavo pasirinkime, požiūryje. Kitaip tariant, niekas tau nieko neprivalo, – kalbėjo žinoma moteris, – tik niekas nesakė, kad ieškoti problemų savyje bus lengva. Aš pati esu karštas žmogus, bet taip pat greitai viską ir pamirštu. Man nesunku atsiprašyti, bet sunkiausia yra atleisti sau pačiai“.

Kristina Kazlauskaitė šiame filme atliko itin pašėlusios garbaus amžiaus moters vaidmenį. Ji sakė, kad dilemų, ar sutikti su pasiūlymu, nebuvo. „Koks parašytas scenarijuje, tokį jį (vaidmenį) ir priėmiau. Joje (K. Kazlauskaitės kurtame personaže) ir mano bruožų visokių yra. Amatas mūsų toks pats, gyvenimo istorijos su visokiomis peripetijomis... Tačiau kinas, scenarijus yra menas, o čia jau žiūrovams spręsti“, – kalbėjo ji.

Kristina Kazlauskaitė, Inga Jankauskaitė

Dar vakar pati pamačiusi filmą aktorė sakė, kad itin jaudinosi. „Kuo didesnė patirtis ir kuo daugiau atlikta darbų, tuo didesnė ir baimė bei atsakomybė. Jei drįsti tokiuose metuose eiti ir kažką daryti, tavimi pasitiki, drebi tada galvodamas, ar pavyko“, – sakė ji ir pasidžiaugė, jog šįkart stebint premjerą jaudintis neteko, nes buvo peršalusi ir tik bijojo, kad pradėjusi kosėti nesutrukdytų žmonėms žiūrėti.

Premjeroje taip pat buvo galima sutikti ir modelį Simoną Burbaitę, menininkę Skaistę Semenikę, televizijos laidų vedėją Eglę Skrolytę, aktorių Audrių Bružą su širdies drauge Aiste Andrijauskaite ir daugelį kitų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)