Sapnai gali būti penkių skirtingų tipų: paprasti, aiškūs, telepatiniai, įspėjamieji ir košmarai. Dažnai jie susilieja ar virsta vienas kitu.

Paprasti sapnai

Dienos bėgyje aktyvi yra mūsų sąmonė, tačiau naktį ją nugali pasąmonė. Paprasti sapnai kyla iš pasąmonės kaip atsakas į tai, ką mes matėme ar girdėjome dienos metu. Net paprasčiausia mintis gali būti sapno priežastimi. Automatinė pasąmonės žinių saugykla smegenyse kaupia įspūdžius, kurie vėliau atskleidžiami per sapnų simbolius, dar vadinamus "sielos kalba".

Dienos ar praėjusių metų įvykiai atsispindi miegančioje sąmonėje, ir seniai užmiršti prisiminimai gali sugrįžti sapnų vaizdais. Siela ypač lengvai pasiduoda praeities atsiminimams, kuriuos iš užmaršties prikelia matyti vaizdai. Sapnai gali būti ne tik aiškiaregiški, bet ir aiškiagirdiški, tarsi sielos balsas norėtų mums kažką pasakyti.

Aiškiaregiškumas reiškia "aiškų žvilgsnį". Tai antgamtiška savybė matyti žmones ir įvykius tolimose vietose ar tolimoje ateityje. Aiškiagirdiškumas reiškia "aiškų girdėjimą". Tai sugebėjimas klausytis protu. Sapnuose išgirsti žodžiai turėtų būti suprantami pažodžiui, nes tokia dvasinė komunikacija gali mums patarti, kaip elgtis atsibudus. Jūsų ateitis bus daug skaidresnė, jei išmoksite suprasti, ką jums reiškia sapnų vaizdai ir garsai.

Aiškūs sapnai

Aiškūs sapnai yra tokie, kuriuos jūs galite kontroliuoti, nes jūs suvokiate, kad sapnuojate. Prieš eidami miegoti jūs galite nuspręsti, ką norite susapnuoti, ir po to sapnuose matyti būtent tai, ką planavote.

Telepatiniai sapnai

Telepatija, dar vadinama "angelų kalba", leidžia gyviesiems ir mirusiems kalbėtis svajonių pasaulyje. Šioje susitikimų vietoje mirtis nėra kliūtis, o gyvieji peržengia slenkstį į dangiškąją egzistavimo sferą. Tokia dvasinė komunikacija gali minčių lygyje įvykti ir tarp gyvųjų. Mes galime siųsti ar gauti iš kitų tyčines ar netyčines mintis, kurios pasireiškia kaip vaizdiniai sapnuose. Miego metu vykstanti telepatija yra komunikacija tarp dviejų pasaulių – naktinio dvasinio pasaulio ir dieninio kūniško pasaulio.

Įspėjamieji sapnai

Įspėjamieji sapnai yra panašūs į telepatinius tuo, kad jūsų siela palieka jūsų kūną ir iškeliauja ieškoti atradimų. Įspėjamieji sapnai yra ypatingi tuo, kad jie atskleidžia ateitį ir leidžia sapnuojančiajam pamatyti tas tiesas, kurios neprieinamos dieniniame gyvenime. Telepatiniuose sapnuose mes taip pat gauname informacijos apie neišvengiamus įvykius. Sapnai yra katalizatorius, paskatinantis jūsų kūną veikti ir pildyti jūsų svajones ir troškimus.

Košmarai

Dauguma košmarų yra susiję su ankstyva vaikyste, kai mes buvome nepatyrę ir priklausomi nuo kitų. Iki trejų metų amžiaus mes dar neturėjome išsivysčiusio sąžinės jausmo ir supratimo, kas yra teisinga ir neteisinga. Košmarai yra atspindys užslėptos baimės, kurią dažniausiai sukelia per daug griežti tėvų reikalavimai bei moraliniai standartai, ar grėsmės būti nekaltai nubaustiems. Košmaruose jūs galite gauti įspėjimą dėl savęs ar jums artimo žmogaus. Iš anksto įspėti, jūs galite tam pasiruošti: jei sapne pamatote grėsmingą įvykį, galite bandyti užkirsti jam kelią realiame gyvenime. Pavyzdžiui, košmarai gali įspėti, kad nesielgtumėte impulsyviai, taip pat parodyti, kad kažkokie jausmai yra liguisti. Ne visi košmarai yra grėsmingi įspėjimai ar pavojingi ženklai.

Košmaras taip pat gali būti susijęs su sena neišspręsta problema, su kuria jūs taip bijote susidurti, kad nebegalite sapnuoti toliau ir emocinė baimė jus pažadina anksčiau, nei jūs randate sprendimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)