Vokietijos vicečempionai yra treti pagal rezultatyvumą Europos taurės turnyre (vid. 87 taškai), o vienu pirmų smuikų puolime griežia R. Giedraitis (13 tšk.).

ALBA orkestre muzikantų netrūksta: šeši komandos žaidėjai renka dviženklį taškų vidurkį. Tiesa, paties rezultatyviausio ir naudingiausio Berlyno ekipa Vilniuje neturės: įžaidėjas Peytonas Siva dar praėjusių metų pabaigoje susižeidė kelį.

Dar vienas ryškus „Ryto“ oponentų statistinis bruožas – perimti kamuoliai. Vidutiniškai 9,5 karto per rungtynes priešininkus „apšvarinanti“ ALBA pirmauja šioje kategorijoje.

Pasak vilniečių stratego D. Adomaičio, visa tai susiveda į vieną asmenį, stovintį prie Vokietijos klubo šturvalo. ALBA antrus metus vadovauja įžymus Ispanijos krepšinio veteranas Aito Garcia Renesesas.

„Tai – vokiečių komanda, žaidžianti ispanišką krepšinį. Trenerio pavardė pasako viską: jie žaidžia labai greitą, laisvą krepšinį, paremtą puolimu. Pagrindinis iššūkis bus stabdyti jų kontratakas ir puolimą ankstyvoje fazėje, per pirmąsias 10 atakos laiko sekundžių. Tai sudaro maždaug trečdalį ALBA žaidimo. O R. Giedraitis yra vienas geriausių ALBA taškų rinkėjų, pavojingiausias snaiperis prie tritaškio linijos. Ispaniškas krepšinis jam tikrai tinka, todėl jis gan greitai įsiliejo į komandą.

Faktas, kad mūsų klaidos taip pat bus vienas pagrindinių niuansų. ALBA perima beveik 10 kamuolių ir taip pradeda nemažą dalį savo greitų antpuolių“, – apie būsimus varžovus atsiliepė D. Adomaitis.

Jo auklėtiniai praėjusią savaitę klydo net 20 kartų ir gali kaltinti tik patys save dėl nesėkmės svečiuose pas „Monaco“ (Prancūzija).

„Ryto“ treneris viliasi, kad situaciją pataisys traumas išsigydę žaidėjai, pirmiausia – kapitonas Ch. Krameris.

Pustrečio mėnesio praleidęs amerikietis iškart solidžiai prisidėjo prie šeštadienio vilniečių pergalės prieš „Šiaulius“: pelnė 10 taškų, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo tiek pat kamuolių.

„Krameris yra gerame ritme, jis treniravosi individualiai. Svarbu tai, kad pradžioje sezono jis dirbo ir su komanda, žaidė, todėl sistemą kaip ir žino. O kai susižeidė, visas bendras treniruotes stebėdavo. Jam ne naujiena, ko nori treneriai, tad galbūt dėl to grįžti į aikštę buvo lengviau“, – sakė D. Adomaitis.

Rungtynės tarp „Ryto“ ir ALBA vyks trečiadienį, nuo 19 val., „Siemens“ arenoje.

Kol kas visos E grupės komandos – „Rytas“, ALBA, „Monaco“ ir Belgrado „Partizan“ (Serbija) – yra surinkusios po vieną pergalę ir pralaimėjimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)