Jis sakė, kad jį gydytis ir siekti pasveikti įkvėpė vyresnioji sesuo, jos vyras bei princas Harry, kurie pastaruoju metu daug dėmesio skiria kovai su psichikos ligomis ir siekia padėti jaustis geriau bei įveikti tokias ligas kaip depresija.

„Jie tiki, kad galime pakeisti šią stigmą, kuri yra susijusi su psichikos sveikata, jei tik turėsime pakankamai drąsos pakeisti viešą nusistatymą, – sakė jis ir pridūrė, jog jo šeima buvo tie žmonės, su kuriais kalbėti apie šią sveikatos problemą buvo itin sunku, – su tais, kurie yra artimiausi tau, sunkiausia ir kalbėtis. Buvo nerealu papasakoti mylimiausiems žmonėms, kokia kančia vyksta mano galvoje“.

31-erių vyras pasakojo, kad kasdien prisiversdavo eiti į darbą ir tiesiog spoksodavo į kompiuterio ekraną stikliniu žvilgsniu. Jis tikėdavosi, kad valandos tiesiog greičiau praeis ir jis galės važiuoti namo.

„Negalėdavau bendrauti net su tais, kuriuos iš tiesų myliu labiausiai. Buvo sunku kalbėti su šeima, artimiausiais draugais. Žinau, kad turiu daug privilegijų ir gyvenu palaimintą gyvenimą, bet tai neapsaugojo manęs nuo depresijos. Sudėtinga nupasakoti šią būklę. Tai didžiulis liūdesys, tarsi vėžys mintyse“, – pasakojo jaunas vyras.

J. Middletonas net pripažino, kad mąstė apie savižudybę. Tačiau šias mintis jam pavykdavo nuvyti pasiėmus savo šunis išvažiuoti automobiliu ir niekam nieko nesakius tiesiog vaikščioti atokiai nuo žmonių.

Kartu su depresija Jamesui pasireiškė ir dėmesio deficito sutrikimas. Tai jam taip pat buvo nustatyta prieš metus.

Kalbėdamas apie gydymą J. Middletonas mini ir savo mylimus šunis. Jie padėdavo jam nurimti ir nuvyti mintis, o pradėjus profesionalų gydymą tapo ir jo dalimi. Jis skatina ir kitus žmones, kurie kenčia nuo psichikos sutrikimų ne tik prabilti, tačiau ir imtis gydymo bei greičiau pradėti gyventi pilnavertį gyvenimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)