„Vakar pasirodė mano vardą teršiantis vieno humoristo postas. Kažkelioliktame google puslapyje, anoniminame portale rasti 5+ metų senumo skundai įkvėpė autorių neprofesionaliam žurnalistiniam tyrimui. Dabar, anot autoriaus, jis jau leidžia dienas skaitydamas mano knygą, kurioje ieško naujų sensacijų ir kabliukų, prie kurių galėtų prisikabinti.

Apie posto autorių mane pasiekia įvairios kalbos. Ar tai nebus tik dar vienas kartas, kai jis siekia pasipelnyti šantažuodamas pasiturinčius žmones? Iš manęs jis neišgaus nė cento, gali rašyti ką tik nori“, – rašė jis.

Tiesa, dėl žiniasklaidai taikomų apribojimų negalime minėti tekste aprašomų papildų, todėl pateikiame B. Gylio atsakymo ištraukas.

Anot Benedikto, jis ne vienintelis toks prekybininkas, kurį sudomino lieknėjimui skirtos piliulės ir „nebijodami paveikti savo milijardų dolerių vertės prekės ženklus drįsta prekiauti tais pačiais „neveikiančiais“ papildais: amazon.com, walmart.com, gnc.com ir turbūt 90% maisto papildų parduotuvių JAV.

Šiek tiek pagooglinus galima rasti tūkstančius teigiamų atsiliepimų ir sėkmės istorijų. Kadangi turiu keistą profesinį pomėgį testuoti įvairius maisto papildus pats ir tikiu, jog verslo Mūza tavęs neaplankys, jei 100 procentų netiki savo produktu. Šiuos papildus išbandžiau ir pats. Veikė, nes galbūt ir ne pačiu maloniausiu būdu sumažino mano apetitą“, – dėsto jis pateikdamas nuorodas į Lietuvoje ir užsienyje veikiančius interneto puslapius.

Kadangi L. Ramonas minėjo ir tai, kad už melagingą reklamą savo laidoje, kur buvo kalbama apie šias piliules, buvo nubaustas ir JAV puikiai žinomas daktaras Ozas, tai pripažino ir pats Benediktas. „Daktaro Ozo neteisinu ir, manau, kad tokie apibūdinimai kaip „stebuklas buteliuke“ neturėtų būti vartojami pristatant bet kokį vaistą ar papildą, tačiau verta pažymėti ir tai, jog 40 milijardų dolerių siekianti papildų industrija JAV yra pilna turtingų povandeninių srovių, kurios norui esant gali pagimdyti beveik bet kokį tyrimą apie produkto X naudą ar žalą“.

Tačiau kartu B. Gylys pateikia ir tyrimus, kurie įrodo preparato teigiamą poveikį bei priduria, jog versle neįmanoma gyventi vienas kitą nuolat paneigiančių tyrimų pasaulyje. Jis kritiškai vertina ir tai, kad L. Ramonas išaiškino jo pinigų kilmės paslaptį. „Aš niekada neslėpiau to, jog prekiavau maisto papildais. Apie tai atvirai pasakojau daugelyje televizijos, radijo, bei youtube laidų, pavyzdžiui, pokalbyje su Vadimas Zizas. Taigi, poste nurodomas „Paslapties atskleidimo“ triukas tebuvo dar vienas jaukas kraujo ištroškusiems ir pavydo pritvinkusiems skaitytojams.

Dėl to, kad važinėju po Lietuvą ir bandau pasipelnyti mokydamas žmones: iš kelių dešimčių mano susitikimų su žmonėmis tik keturi renginiai buvo mokami. Jų apmokestinimas dvidešimtkeliais eurais nebuvo mano idėja, tačiau aš jai nesipriešinau, nes tikėjausi sulaukti ypatingai žingeidžios ir motyvuotos auditorijos. Į visus kitus renginius tūkstančius kilometrų sukoriau neskaičiuodamas savo laiko ir pinigų išleistų nakvynėms bei vairuotojui. Skaičiuojant pinigais ši veikla man labai nuostolinga.

<...>Normalu, kad turint virš 100 tūkstančių užsakymų dalis siuntinių nepasiekia adresatų ir ne visi pirkėjai būna patenkinti produktu. Kartais tai kurjerių kaltė, kartais – mūsų“, – tęsė žinomas vyras.

Dėkodamas draugams ir sekėjams už palaikymą Benediktas taip pat pridūrė, kad nelinki Lukui nieko blogo ir linki geriausios kloties, tačiau dar antradienį kalbėdamas su DELFI jis sakė, kad tokia paviešinta informacija ir pats įrašas socialiniame tinkle išmušė jį iš vėžių ir privertė pasijausti blogai.

DELFI primena, kad apie internetinio verslo multimilijonieriumi vadintą ir vieno iš aktyviausių Lietuvos paramos fondų įkūrėją bei knygos „Bitonomija. Įvadas į pirmą milijoną internetu" autorių B. Gylį iki šiol sklandė nemažai mitų, kuriuos norėjo patvirtinti ar paneigti tinklaraštininkas L. Ramonas.

„Benediktas Gylys savo pirmą milijoną uždirbo 2013 metais, vos 23-jų. Prieš metus jis išleido knygą ir nuo to laiko verslo seminaruose, telike, (Beatos) Tiškevič radijuje, KK2, Zizo Akademijoj, visur moko pinigą daryt. Bet turi vieną silpnybę žmogus – nesugeba konkrečiai pasakyt, ką veikia.

Ten su vitaminais kažką štatuose, interneto parduotuvė, ekstraktas, SEO rankinasi, Google AdWords. Maisto papildų milijonierius, bet ką parduoda – nesako. Na, aš išsiaiškinau. Studijų metais Benediktui Gyliui nelabai ėjo šaibos. Su draugeliu įkūrė hotnot.lt, bet – ir čia yra tiksli Benedikto citata – „mane apgavo minėtas draugas: supratęs, kad esu nereikalingas, išstūmė iš įmonės."

Išduotas vien dėl to, jog nereikalingas, sunkiai lipo iš duobės. Verslo idėjos žūdavo įsčiose, litai tirpo. Tada forumiukuose paskaitė apie svorio metimo piliules, kurios gerai eina. Jos <...> pagal tyrimus veikia tik ant žiurkių, bet verslininkui svarbu žiūrėti pinigą, o ne etiką. Metė paskutinius litus į (jas) Benediktas, pradėjo jas stumdyti interneto parduotuvėje. Ir parėjo fuksas", - rašė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)