Esu ir aš nusivylęs mūsų šalies t. y. Krašto apsaugos ministerijos iniciatyva dėl rezervo karių šaukimo ir įgūdžių atnaujinimo. Ar valstybė turi tiek daug pinigų? Jeigu turi, lai geriau mokytojų, gydytojų algas pakelia

Tarnybą pradėjau būdamas Krašto apsaugos Savanorių pajėgose. Po to pasidarė įdomu, kodėl daugelis vengė tarnybos privalomojoje KA tarnyboje. Todėl tarnybą atlikau – tarnavau privalomojoje tarnyboje ir grįžau tolimesnei tarnybai vėl į KASP savanoriu. Mano tarnybos laikas yra daugiau negu 13 metų. Ir čia, kaip iš giedro dangaus, ateina šaukimas paimti į rezervą, neva atnaujinti žinias. Kadangi ne iš gero gyvenimo esu išvykęs iš Lietuvos jau nuo 2010 metų, gyvenu ne Europos Sąjungos, o Šengeno šalyje, Norvegijoje. Čia dirbdamas gaunu daug didesnį atlyginimą negu ką jie siūlo. Jie žada man kompensuoti kelionių išlaidas, paskui mokėti kažkokį atlyginimą. Tai aš jau nukenčiu ir taip labai stipriai iš materialinės pusės. Be to, dirbu vienas šeimoje ir išlaikau šeimą, kurioje auga du vaikai ir kuriems dar nėra nė 10 metų.

Praėjau neseniai medicininę komisiją dėl tinkamumo tarnybai, esu su apribojimais, priskirta E kategorija. Daktarai sako, kad esu tinkamas, bet jeigu norėčiau įsidarbinti į profesinę tarnybą, būčiau 100 proc. netinkamas, bet jiems nė motais ir į išsakytus negalavimus jie nekreipia jokio dėmesio, nors šiaip nesu iš tų verkšlenančių žmonių.

Ir ką man ten reikės veikti – bene eiti pasivaikščioti, grybauti miškų tankumoje ar kokias bulvytes skusti? Ir tada sakys, kad įgavo žinių! Vietoj šito geriau lai paima žmones arba kurie iš viso nėra atlikę tarnybos ir jiems suteikia įgūdžius arba daugiau renka jaunuolių, kurie galėtų tarnauti Tėvynės labui.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!