Didesnis dėmesys buvo parodytas ir „Sanito“ (SAN1L) akcijoms, kurių buvo parduota už 217 tūkst. litų. Biržoje ketvirtadienį atnaujinus prekybą Kauno farmacijos bendrovės akcijomis, kurių po nominalios vertės skaidymo padaugėjo 5 kartus, kaina buvo perskaičiuota į 13,60 lito už akciją. Prekybos metu nemažai akcijų buvo perpirktos po 14 litų, tačiau prekybos pabaigoje ji nusistovėjo 13,85 lito arba 1,8 proc. aukščiau nei anksčiau buvusi.

Susidomėjimas „Sanito“ akcijomis didesnis ne vien dėl akcijų nominalo skaidymo. Farmacijos bendrovė yra pateikusi geriausią pasiūlymą pirkti Lenkijos vaistų gamintoją „Jelfa“. „Sanitas“ neoficialiais duomenimis ruošiasi mokėti 87 Lenkijos zlotus už vieną akciją. „Sanitui“ visam pirkiniui prireiks 244 mln. litų, todėl artimiausiame akcininkų susirikime planuojama išleisti akcijų ir konvertuojamų obligacijų emisiją, pritraukiant 120 mln. litų. Tiesa, nėra aišku ar bus pasirinktas vienas iš įstatinio kapitalo didinimo ar skolinimosi būdų ar abu kartu.

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija“ (KJK1L) atsisako konteinerių terminalo, kurio vertė spaudos teigimu gali siekti apie 250 mln. litų. Terminalas pereis konkurentams į rankas, o bendrovę atsisakyti šios krovos vertė konkurencija ir noras stiprinti pozicijas siaurinant paslaugų apimtis. Pusmečio ataskaitoje skelbiama, kad bendrovės mokėtinus sumos ir įsipareigojimai sudaro 124 mln. litų. Šis pardavimas turėtų pagražinti bendrovės balansą, tačiau tuo pačiu tai tikriausiai atsilieps pelno (nes manoma, kad terminalas dirbo pelningai) ir pajamų sumažėjimu.

Akcijų kaina ketvirtadienį pakilo 5,65 proc. iki 24,30 lito, tuo tarpu apyvarta viršijo 100 tūkst. litų ir buvo aktyviausia nuo spalio 24 dienos.

„Jūsų tarpininko“ finansų makleris Laurynas Byla

Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia Finansų maklerio įmonė “Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją