Informacija

Visais laikas ji valdė pasaulį. O šioje begalinės informacijos sklaidos ir medijų epochoje tai dar akivaizdžiau matoma. Bet vertingą informacija, kaip kitose sferose, taip ir žvejyboje, reikia mokėti atsirinkti. Todėl mažiau kreipkite dėmesio į visokias „veidaknyges“ ir kur, kaip ir ant ko kažką pagavo. Geriau įžvelkite bendras tendencijas: agresyviai ar pasyviai „dirbančius“ masalus rinkosi plėšriosios, augalinius ar gyvulinius masalus labiau mėgo taikiosios žuvys. Sėkliuose ar gilumose kolegos meškeriotojai sulaukė daugiau kibimų.

Taip pat bandykite susisteminti ir savo žvejybinę patirtį. Prisiminkite, kokiam metų laikui ar meteorologinėms sąlygoms esant žuvis kibo, į kuriuos masalus ir jų vedimo būdus ji reagavo. Ir galų gale, geriausiais „informatoriais“ visais laikais buvo ir bus vietiniai meškeriotojai, todėl užmegzti pažintį su prie jūsų mėgstamo ežeriuko ar upeliuko gyvenančiu žveju tikrai pravartu. Tada, kaip sakoma, visada „jausite pulsą“.

„Žaislai“

Mes, meškeriotojai, dažnai susižavime naujausiais, mūsų hobiui – aistrai pritaikytais ir siūlomais „žaislais“. Tada kažkaip staiga su turimais žvejybos įrankiais tampa visai „neįmanoma“ meškerioti. Ieškome, kaip ir kur įsigyti naujų pigiau, skaitome visokius atsiliepimus ar varviname akis „YouTube“ kanale, žiūrėdami, kuo viena ritė ar meškerė geresnė už kitą. „Senienas“ parduodame ar atiduodame. O po kurio laiko, vėl ieškome ko nors naujo…

Bet gal verta į viską pažvelgti kitaip? Jeigu daiktas kol kas tarnauja, gal neverta ieškoti jam pakaitalo. Ir tą naujausių įrankių „medžioklės“ laiką skirti mums dar nebandytų žvejybos technikų ir būdų perpratimui arba tiesiog – žūklei.

Mobilumas

Šiais laikais jau mados ir prestižo reikalu tapo save gerbiančiam dugninės ar plūdinės žūklės gerbėjui įsigyti „platformą“ su visais jos aksesuarais. Bet atsiminkite, kad nedalyvaujant varžybose, kur jūs neesat apribotas savo sektoriaus, mobilumas gali atnešti sėkmę. Kartais tenka greitai susirinkti savo mantą ir eiti kitur, nes žuvų jūsų kad ir labai perspektyviai atrodančioje vietoje tiesiog nėra ir net su geriausiais pasaulio jaukais jas vargu ar prisišauksite.

Paieškos

Tikrai verta „investuoti“ dalį savo meškeriojimo laiko į naujų žūklaviečių paieškas. Kartais patikrintos „senos geros“ tiesiog atsibosta arba „išsisemia“ – tampa ne tokios jau geros. Be to, pokyčiai, kaip ir gyvenime, taip ir žūklėje, dažnai būna tik į naudą. Juo labiau, kad pačių atrastos žūklės „paslaptys“ yra daug mielesnės, nei kažkur nugirstos ar parodytos.

Tikėjimas

Ir pabaigai – Jis. Ne, su religija tai tikrai nesusiję. Tiesiog visi garsiausi pasaulio meškeriotojai tikėjo tuo, ką darė. Tikrai ne visada pavyks suvilioti žuvį per pirmas žvejybos valandas, bet jei tikėsite savo pasirinkta žvejybos taktika, technika ir masalais, garantuoju, tikrai kažką pagausite. Gal ir ne gyvenimo žuvį, bet tuščiomis (emocine prasme) namo negrįšite. Todėl nesiblaškykite ir neabejokite savimi, žinoma, prieš tai viską gerai apsvarstę ir įvertinę esamas žūklės sąlygas. Ir gerų jums Naujųjų metų bei greitai prasidėsiančio naujojo meškeriojimo sezono.