Tiesa, tokio staigaus lieknėjimo nerekomenduoja mitybos specialistai, o kiekvienam žmogui patariama atrasti tik sau tinkamą metodą bei konsultuotis su gydytoju.

„Dar esu kelyje. Norėtųsi dar dešimt kilogramų numesti ir laiko turiu, todėl dar dirbsiu ties tuo (juokiasi). Prieš tris mėnesius pradėjau savo kelionę į dietą“, – su šypsena DELFI sakė pašnekovas.

Žinomas atlikėjas prisiminė ir pavojaus signalu jam tapusias vestuves rugpjūtį. Tuomet jis koncertavo Vilniuje vykusioje šventėje ir netikėtai pradėjo streikuoti širdis. „Liko kelios dainos ir aš maniau, kad nebaigsiu programos, teks nutraukti koncertą. Šiaip ne taip viską baigiau, bet viena šokėja, kuri yra būsima gydytoja, greitai davė vaistų, kurie padėjo atsigauti ir supratau, kad toks svoris yra blogai širdžiai. Tai buvo ženklas man. Reikia judėti scenoje ir dirbti. Nestovėsi juk taip. Supratau, kad reikia užtraukti rankinį ir save prižiūrėti“, – kalbėjo dainininkas.

Didžiausias svoris, kurį pasiekęs R. Cicinas nusprendė lieknėti, buvo 120 kilogramų. Atlikėjas įsitikinęs, kad savo organizmu reikia rūpintis iki jis pradeda rodyti kokius nors simptomus, tačiau kartu ir pripažįsta, kad retam tai pavyksta.

Prisimindamas lieknėjimo pradžią Rytis sako, jog galima sakyti ir taip, kad praktiškai nevalgė visiškai. Jis tik pasirinko tai, kas jam tiko, pavyzdžiui, virtą be jokių prieskonių vištieną, krevetes, garuose paruoštą lašišą ir pan. „Galima sakyti, kad pusę Vievio paukštyno per tuos tris mėnesius suvalgiau. Tik žuvies jau valgyti negaliu“, – juokėsi dainininkas.

Kaip garnyrą jis neretai pasirinkdavo virtus burokėlius, nes juose gausu vitaminų, bei gerdavo daug vandens. Būtent tai ir sudarė visą jo mitybos racioną.

„Tačiau vis tiek esu žmogus, o ne robotas, todėl dukart nutrūkęs buvau ir važiavau su žmona Neringa cepelinų. Kiek tu žmogus gali tą vištą valgyt... Tačiau sakiau sau, kad žmogaus nenužudžiau ir viskas bus gerai“, – juokėsi R. Cicinas.

Dainininkas pripažįsta, kad reikia laikytis režimo ir lieknėti sveikai, tačiau jam pačiam labiausiai norisi taip mėgstamų keptų bulvių su kefyru. „Tačiau jau supratau, kad tai reikia pamiršti ilgam. Esu linkęs į pilnėjimą, todėl turiu prisižiūrėti. Atsikratyti svorio yra lengva, bet išlaikyti pasiektą rezultatą – sunkus darbas.

Dabar važiuodamas į koncertą pasiimdavau dėžutę su vištiena, burokėliu ar pomidoro gabalėliu. Pavalgau ir viskas“.

Paklaustas, ar nesigriebė ir sporto, dainininkas atkirto, kad tai nėra jam. Sportuoti jis ypač nemėgsta. „Geriau pusę metų nevalgysiu, bet su sportu nedraugauju“.

Dabar žinomas vyras siekia sverti 90 kilogramų ir tikisi to pasiekti savo valios ir sveikos mitybos dėka. Anksčiau lieknėjimui pasitelkdavęs pavojingas ir kaip pats pripažįsta, nesveikas tabletes lieknėjimui, labai nusivylė, nes viskas greitai sugrįždavo, o gyvenimo kokybės tai nepagerindavo.

Šiame nelengvame kelyje Rytį palaiko ir žmona su sūnumi. Jie visada paklausia, ar nieko nebus, jei valgys savo maistą kartu, tačiau taip dainininkas tik ugdo savo valią.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)