Jei norite, kad gartraukis veiktų optimaliai, jo groteles būtina atidžiai ir kruopščiai išvalyti. Pasufleruosime, kaip tai padaryti įdedant minimaliai pastangų.

Ko prireiks

  • Pirmiausia, pasirūpinkite puodu, kurio aukštis turėtų siekti bent pusę grotelių ilgio.
  • Taip pat pasiruoškite nebenaudojamą dantų šepetėlį (ar kokį nors panašų).
  • Pravers ir rankas apsaugosiančios darbinės pirštinės.
  • Groteles teks valyti 9 proc. actu ir įprasta valgomąja soda.

Darbo eiga

Visų prima, vadovaudamiesi gartraukio eksploatavimo instrukcijomis, išimkite iš gartraukio užterštas groteles.

Į puodą beveik iki viršaus pripilkite vandens. Pastatykite jį ant viryklės, įjunkite kaitrą ir palaukite, kol vanduo užvirs.

Vandeniui užvirus, įpilkite į jį nedidelį kiekį acto – maždaug 150–200 mililitrų (priklausomai nuo to, kokio dydžio yra puodas).

Dabar atėjo metas sodai. Jos prireiks vieno valgomojo šaukšto. Sodą reikia įberti į verdantį vandenį su actu. Neberkite viso kiekio vienu ypu. Berkite pamažu, kadangi soda gana aktyviai reaguoja su verdančiu „tirpalu“.

Tai atlikę, įmerkite į vandenį riebalais ir kitais nešvarumais apėjusias gartraukio groteles. Puodo nuo kaitlentės nuimti nereikia – vanduo turi ir toliau virti. Grotelės verdančiame vandenyje turi mirkti kokių 15–30 minučių.

Po šios procedūros riebalų apnašos turėtų „atšokti“, taigi, dabar groteles jau galima ištraukti iš puodo ir įstatyti į kriauklę po intensyvia iš čiaupo paleisto vandens čiurkšle. Savaime nepasišalinančias apnašas nesunkiai pavyks nušveisti dantų šepetėliu.
Čia aprašytą procesą reikia atlikti du kartus – juk švarios turi būti abi grotelių pusės.

Kai viską atliksite, praskalaukite groteles iš pradžių po šilto, o tada – po šalto vandens srove, kiek pašluostykite ir palikite džiūti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)