Visa ši savaitė sostinės vairuotojams sudėtinga dėl prieš šventes išaugusių eismo srautų. Teigiama, kad vairuojančių Vilniaus gatvėse net penktadaliu daugiau, o spūstys užtrunka iki vidurdienio bei susiformuoja net keliomis valandomis anksčiau nei įprasta. Lyg to būtų maža, sutriko ir vienoje pagrindinių Vilniaus gatvių esančio šviesoforo veikla.

Dar ketvirtadienį ryte pasigirdo pirmieji skundai, kad šviesoforas neveikia. Tokia pati situacija ir penktadienio rytą.

„Vakar irgi neveikė šviesoforas, važiavau prieš 8 ryto, tai tikras išbandymas buvo“ – skundėsi vienas internautas.

Nors netruko sakiusių, kad sankryžoje yra kelio ženklai, kuriais reikėtų vadovautis tada, kai šviesoforai neveikia, vairuotojams, turėjusiems į sankryžą įsibrauti iš šalutinių gatvių, tą padaryti nebuvo itin lengva.

Sutriko elektros tiekimas

Miglė Bielinytė, savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ komunikacijos vadovė, DELFI informavo, kad apie šviesoforo gedimą pranešta dar dar ketvirtadienį.

„Buvo užfiksuotas gedimas elektros tinkle ir nuo to laiko nėra tiekiama elektra šviesoforų valdymo įrangai Laisvės prospekto ir Viršuliškių gatvių sankryžai, prie prekybos centro „Mada“, – priežastis aiškino specialistė.

Anot jos, viliamasi, kad elektros tinklo gedimą pavyks pašalinti dar šiandien ir šviesoforas vėl veiks kaip įprasta. Visgi tiek ketvirtadienį vakarinio piko metu, tiek šiandien, nuo beveik 7 val. ryto iki kol bus pašalintas gedimas, elektros energija šiems šviesoforams bus tiekiama pasitelkus autonominį elektros generatorių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)