Dėl užsitęsusios nenormalios sostinės plaukimo baseinų padėties 2018 m. gruodžio 19 dieną Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Emilis Vaitkaitis ir Vilniaus plaukimo bendruomenės atstovė Rasa Labutienė susitiko su Vilniaus meru Remigijumi Šimašiumi.

Sostinės merui buvo įteikta jam ir ministrui pirmininkui Sauliui Skverneliui adresuota peticija „Dėl besitęsiančios apgailėtinos sostinės plaukimo baseinų situacijos ir ištisos Vilniaus plaukikų kartos žlugdymo“ su po ja pasirašiusių beveik 1300 Vilniaus sportininkų, jų tėvų, artimųjų, trenerių ir kitų susirūpinusių Vilniaus baseinų padėtimi piliečių parašais.

Peticiją pasirašė ir garsūs Lietuvos sportininkai: olimpinės čempionės Laura Asadauskaitė ir Lina Kačiušytė, Giedrius Titenis, Andrejus Zadneprovskis, Povilas Strazdas ir kiti.

Susitikimo metu meras R. Šimašius pažadėjo, kad Fabijoniškių baseinas bus atidarytas gruodžio 31 dieną 12 valandą. Atsižvelgiant į tai, kad Vilniaus vandens sporto šakų atstovai pusantrų metų neturėjo normalių sąlygų treniruotis, meras pažadėjo, kad sportininkams bus sudarytos geros sąlygos kelti meistriškumą - yra numatytas tinkamas laikas ir pakankamai takelių jų treniruotėms, be to jie galės naudotis ir pastate esančia sporto sale.

Plaukimo bendruomenės atstovei Rasai Labutienei atkreipus dėmesį į tai, kad privažiavimas prie Fabijoniškių baseino visuomeniniu transportu (ypač vaikams iš Lazdynų, Karoliniškių, Pilaitės, Justiniškių, Viršuliškių gyvenamųjų rajonų) yra labai nepatogus, meras paminėjo, kad susisiekimo paslaugos Vilniaus mieste yra lanksčiai derinamos ir yra nuolat koreguojamos siekiant to, kad gyventojams judėti mieste visuomeniniu transportu būtų patogu, todėl tikimasi, kad privažiavimas prie Fabijoniškių baseino bus patobulintas.

Antra svarbi žinia, išgirsta iš mero buvo ta, kad pagal realistinį scenarijų Lazdynų baseiną yra planuojama atidaryti 2019 m. pabaigoje. Pradėjus šio baseino statybas, jo atidarymas buvo numatomas 2018 m. pabaigoje - 2019 metų pradžioje. Nedžiugina tai, kad visuomenei svarbių objektų konkursai ir statybos Vilniaus mieste vėluoja metus ir daugiau, bet guodžia tai, kad į klausimą apie Lazdynų baseino projekto nesusipratimus Vilniaus meras tvirtai atsakė, kad viskas jau išspręsta, perskaičiuota, finansavimo problemos irgi nėra, todėl belieka tikėtis, kad Lazdynų baseino statybos bus artimiausiu metu atnaujintos.

Be sportininkų meistriškumo kėlimo Lietuvos plaukimo federacija ir toliau planuoja vykdyti antrokų mokymo plaukti programą, kuriai plaukimo baseinai vėlgi labai reikalingi.

Planuodamas tolimesnę ateitį, meras R. Šimašius supranta vilniečių poreikį sportuoti, todėl pažadėjo domėtis galimybe statyti daug ekonominių baseinų siekiant skatinti Vilniaus gyventojus aktyviai sportuoti ir rūpintis savo sveikata. Tuo tikslu meras R. Šimašius Lietuvos plaukimo federacijos prezidento paprašė pasidalinti konkrečiais pasiūlymais bei reikalavimais, keliamais tokiems baseinams.