„Norėčiau sužinoti, kada gali būti sustatyti apšvietimo stulpai nuo Žeimių tako g. 4b, 4a, šalia J.Ralio gimnazijos stadiono tvoros, nuo Kosmonautų g. 9 iki prekybos centro pastato IKI? Man asmeniškai keista, kai apšvietimo stulpus stato už Neries, link Achemos - juk ten žmonių judėjimas bus mažas, o pačiame mieste, kur žmonių judėjimas yra tikrai nemažas, ten, kažkodėl, nestato. Gal gyvenamuosius kvartalus pamiršo?“ - sako Gintautas.

Pasak miesto seniūno Povilo Beišio, šiai teritorijai jau yra rengiamas rekonstrukcijos projektas.

„Ši teritorija, kol kas, nėra sutvarkyta, galima sakyti – yra tik tuščia pieva, seni takeliai ir apšvietimo stulpai. Kai bus suplanuotas kompleksinis teritorijos tvarkymas, tuomet lygiagrečiai bus tvarkomas Kosmonautų mikrorajonas. Takas, apie kurį kalba jonavietis, yra „T“ formos ir prasideda ties Kosmonautų g. 9 namu bei išsišakoja toliau į Kosmonautų g. bei Žeimių tako gatvę, už J.Ralio gimnazijos. Šiai teritorijai jau rengiamas rekonstrukcijos projektas su naujais takais bei nauju apšvietimu. Manau, per porą metų pavyks sutvarkyti“, - sako seniūnas P. Beišys.

Apšvietimo stulpai link Achemos statomi lygiagrečiai rengiant dviračių taką. Teigiama, kad jau šiemet bus įjungtas naujas apšvietimas įrenginėjamame dviračių take. Pats dviračių takas bus baigtas kitais metais.