Nelaimė nutiko rugpjūčio mėnesį. Kartu su penkiamečiu sutuoktiniai dairėsi jiems reikalingų prekių skyriuje, jame eksponuoti metaliniai seifai.

Apatinėje lentynoje seifų durelės buvo praviros, penkiametės vieno iš seifų duris pabandė praverti plačiau, tačiau seifas griuvo ant vaiko, parbloškė jį ant grindų ir prispaudė kairę koją.

Vaiką tėvai nuvežė į ligoninę, medikai penkiamečio koją sugipsavo dešimčiai dienų. Vaikas, pasak tėvų, dėl to negalėjo nei lankyti priešmokyklinės grupės, nei krepšinio treniruočių, taip pat dėl traumos labai išgyveno.

Nukentėjusio vaiko tėvai teismo dėl to prašė priteisti 1000 eurų. Parduotuvė su ieškiniu nesutiko, prašė jį atmesti kaip nepagrįstą, taip pat nurodė, kad tėvai turi prižiūrėti savo vaikus ir nepalikti jų be priežiūros, ypač statybinių ir buitinių prekių parduotuvėje.

Teismas nustatė, kad parduotuvė „Depo“ nepritvirtino seifų prie lentynos pagrindo ir neužvėrė lentynų atitvarais, tą parduotuvė padarė tik po įvykio.

Žalos dydį teismas sumažino, nes vaikui neatsirado neatitaisomų kūno sužalojimų, taip pat įvertinta, kad kaltė dėl vaiko sužalojimo nėra tyčinė.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)