Savo nuomonę apie daug diskusijų šiemet sukėlusias Kalėdų egles turi ir pramogų versle žinomi žmonės. Komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis, kuris retai praleidžia šalies aktualijas, pripažįsta, kad visas šis „eglučių karas“ tarp Lietuvos miestų jam atrodo paprasčiausiai idiotiškas.

„Suprasčiau, jei rungtyniautų, kuris miestas surinko daugiau labdaros senelių namams ar sunkiai besiverčiančioms šeimoms, kad jų Kalėdos būtų šviesesnės. Iš kitos pusės – konkurencija visada yra gerai, nes skatina tobulėti. Tiesiog ne visada tai pavyksta“, – DELFI sakė jis.

Panevėžio Kalėdų eglė

„Ginti savo miestą nėra blogai. Tai yra puiku! Jei yra už ką, žinoma. Aš esu kilęs iš Panevėžio ir objektyviai šiemet net neketinu apsimetinėti, kad miesto eglė – puiki. Neskoninga psichodelinė nesąmonė. Gariūninis Las Vegasas. Baisi beskonybė ir kičas, jei atvirai. O įvertinant jos kainą (virš 100 tūkst. eurų) – minčių kyla įvairių“, – pridūrė Saugirdas.

Nuomonės formuotojas internete, kurio vien „Facebook“ anketą seka beveik 65 tūkst. žmonių, sako, kad Kalėdų laukia visi, būtent todėl aptarti kaimyno ar miesto egles yra taip malonu.

„Man tikrai labai graži Širvintų eglė – skoninga ir, palyginus su kitais miestais, už adekvačius pinigus. Dievinu Vilnių ir kasmet didžiuojuosi mūsų egle. Deja, šiemet eglė skirta kosmoso keliautojams, nes ji graži tik iš drono nuotraukų. Vilniuje nėra vietos, iš kurios matytumėte visą jos koncepciją. Paprastam praeiviui – jokio įspūdžio. Šiemet ji tikrai atrodo prasčiau, nei pastaruosius dvejus metus. Gaila. Bet gal čia tik aš šiame mieste neturiu drono ir neskraidau po miestą? Tiesa, nors Panevėžio eglė laimi kičo festivalio grand prix, baisybių nugalėtoja – Skuodo eglė“, – kritikos nešykšti S. Vaitulionis.

Šventiniu periodu intensyviai kalėdines dekoracijas kurianti Natalija Bunkė taip pat nėra abejinga miesto eglėms. Tiesa, galvos pamesti diskutuodama, kuri gražesnė, ji tikrai nežada.

„Jei visos tos varžytuvės atliekamos smagaus žaidimo forma – kodėl gi ne, nieko blogo tas eglutes palyginti“, – DELFI tikina ji.

„Kauno eglės gyvai dar nemačiau, bet pats sumanymas man yra labai gražus. Tos pusnys man atrodo tikrai pasakiškai. Vilniaus – puiki laikrodžio idėja, atrodo tikrai nerealiai iš viršaus. Pastebiu visas tas diskusijas, balsavimus feisbuke, tačiau pati į tai nelabai kreipiu dėmesio. Šiemet pastebėjau daug eglių – graži Širvintų, įdomi medinė Rokiškio eglė. Man labai svarbu, kad miestai nestovi vietoje, vis susigalvoja naujų idėjų, nėra vienodų eglių. Žinoma, dar iki šiol pamenu tą apkandžiotą Panevėžio eglę, buvusią prieš kelis metus. Dabar su ja yra lyginama Skuodo eglutė“, – šypteli dainininkė.

Prieiti ir gyvai pačiupinėti Natalija kol kas galėjo tik Vilniaus miesto eglę, tačiau ši jos patirtis jai asocijuojasi ir su viena nemalonia detale.

„Priėjus prie jos arčiau, deja, matėsi žmonių paliktas šiukšlynas. Žinoma, čia jau mūsų kultūros stokos klausimas, o ne idėjos problema. Galbūt priėjus prie Kauno eglės tą patį pamatyčiau, nežinau. Tose vietose, kur yra skaičių dekoracijos, kalėdiniame miestelyje, buvo pilna tuščių puodelių, šiukšlių. Gaila matyti tokį vaizdą, galėtų žmonės tikrai tvarkingiau elgtis, nes dabar atrodo, kad kas kur ką valgė ar gėrė, ten viską ir paliko“, – apmaudo neslepia ji.

Aukštaūgė Kauno eglė internete susilaukė kritikos dėl ekologijos. Laikinosios sostinės kalėdinis medis buvo puoštas dekoracijomis iš šiaudelių. Pati iš Kauno kilusi Natalija į tokias kalbas reaguoja šaltai.

„Tikiu, kad ir ant Vilniaus eglės būtų galima rasti nemažai plastiko. Juk daugelį eglių puošia ne stikliniai, o plastikiniai žaisliukai. Žinoma, galėtume jo mažiau naudoti, tačiau dabar situacija yra tokia. Reikia tikėtis, kad vėliau visos kalėdinės dekoracijos bus tinkamai utilizuotos“, – pastebi N. Bunkė.

Diskusijoje internete apie gražiausią Kalėdų eglę Lietuvoje įsitraukė ir Klaipėdoje gyvenantis Vilius Tarasovas. Žinomas dainininkas papokštavo, kad pati dailiausia eglė stovi Klaipėdoje.

„Pakomentavau tai vienoje vietoje ir tikrai juoko forma. Man visi tie eglučių rinkimai ar kariavimai atrodo juokingai. Nemanau, kad reiktų dėl to konkuruoti – juk kiekvienas daro taip, kaip jiems gražu. Aktyvūs eglučių rinkimai prasidėjo prieš kokius 3-4 metus ir kaip visada įtempčiausia kova verda tarp Vilniaus ir Kauno, bet juk tai juokinga“, – DELFI sakė jis.

Savo miesto eglei Vilius su šeima neturi jokių priekaištų. Anot jo, ne tai svarbiausia didžiųjų metų švenčių laikotarpiu.

„Buvome eglutės įžiebime, kartu dainavome. Neturiu jokių priekaištų Klaipėdos eglei. Mano nuomone, ji graži, jauki, šilta. Gal ji ir nėra labai įspūdinga, tačiau man ji tikrai patinka“, – tikino dainininkas.

Eglė Klaipėdoje

Pasiteiravus, kuri vis dėlto Lietuvos eglei jam gražiausia, Vilius išlieka ištikimas savo miestui.

„Žinoma, visa tai yra skonio reikalas. Mano nuomone, Vilniaus eglė atrodo šiek tiek šaltoka, nes ji papuošta melsvomis lemputėmis. Nepaisant to, Kalėdos yra visiškai ne apie tai“, – primena V. Tarasovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)