Paskutinį kartą 56 metų aktorius su savo dabar dvylikamete dukra buvo nufotografuotas prieš maždaug penkerius metus. Neseniai pasklido žinių, kad aktorius esą per mėnesį gali pabendrauti su dukra dešimt dienų. Kodėl jis su ja nebendrauja? Dėl to, kad jo buvusi žmona Katie Holmes „nėra scientologė“? Tačiau tikėtina, kad viskas dar labiau komplikuota.

„Hollywood Life“ žurnalistai pasikalbėjo su nevyriausybinės organizacijos „The Cult Education Institute“ įkūrėju Ricku Rossu, kuris yra sertifikuotas ir pripažintas scientologijos ekspertas. Jis pateikė svarią priežastį, kodėl, jo nuomone, T. Cruise‘as nusprendė nebendrauti su dukra. Anot R. Rosso, tai yra „įprasta scientologų praktika“.

Tomas Cruise‘as su savo dukra Suri

„Scientologijoje yra kategorija žmonių, kuriuos vadina slopinančiais (supresyviais) asmenimis. Scientologai yra mokomi tokių žmonių vengti“, – paaiškino R. Rossas. Apie tokius asmenis yra kalbėjęs ir pats T. Cruise‘as. Jo teigimu, „su slopinančiais žmonėmis bendraujantis asmuo gali būti laikomas potencialiu bėdų šaltiniu“.

„Ir scientologai dvasinio konsultavimo metu yra klausinėjami apie žmones jų gyvenime, kurie gali būti laikomi slopinančiais asmenimis. Jų prašoma nurodyti, kas gali būti tokiu žmogumi, o taip pat kas galėtų būti potencialiu bėdų šaltiniu, – aiškino ekspertas. – Jeigu kas nors yra apibrėžiamas slopinančiu asmeniu, scientologijoje egzistuoja atsiribojimo politika, kuomet iš esmės nutraukiamas bet koks bendravimas su tokiu žmogumi.“

Tačiau kas nutinka tuomet, kai scientologas nusprendžia palikti Bažnyčią... o to asmens partneris to nepadaro?

„Jeigu esate scientologas ir esate vedęs ar ištekėjusi už asmens, kuris nusprendžia palikti scientologus arba nesidomi scientologija, kaip visos buvusio T. Cruise‘o žmonos – Katie Holmes, Nicole Kidman, Mimi Rogers – kas tada? Jos visos arba pasitraukė, arba nustojo lankyti scientologų kursus ir nurodė daugiau nebesidominčios. Tuomet T. Cruise‘as yra padėtyje, kuomet veikiausiai jis ir visi scientologai Katie Holmes laiko slopinančiu asmeniu“, – paaiškino R. Rossas.

„Taip pat kalbėta, kad įvaikiai laikė Nicole Kidman slopinančiu asmeniu, – pridūrė jis. – Nicole santykiai su Connoru ir Isabella iki šiol yra labai įtempti, nes Tomui Cruise‘ui buvo suteikta jų pirminė globa, jis nusiuntė vaikus mokytis į scientologų mokyklą. Connoras dabar gyvena Klirvoteryje, Floridos valstijoje, kuris yra laikomas scientologijos centru, ir daug žmonių sako, kad jis yra visa galva pasinėręs į scientologiją.“

Katie Holmes su dukra Suri

R. Rossas mano, kad Katie veikiausiai norėjo išvengti Nicole situacijos.

„Manau, kad ji apsisprendė remdamasi tuo, ką matė, – apie Katie Holmes, kuri 2012 metais nusprendė skirtis su T. Cruise‘u po beveik šešerių santuokos metų, teigia ekspertas. – Katie pateikė prašymą skirtis tuomet, kai Tomas filmavosi viename filme ir buvo gana izoliuotas.“ Tuo metu jis filmavosi Islandijoje.

R. Rossas taip pat paaiškino, ko dabar veikiausiai bijo aktorius.

„Katie kontroliuoja Suri medicininę priežiūrą ir mokslą, todėl tam, kad galėtų lankyti Suri, Tomas neišvengiamai kontaktuos su Katie. Tačiau jeigu ji yra laikoma slopinančiu asmeniu, manau, kad labai tikėtina, jog Suri yra laikoma potencialiu bėdų šaltiniu. O Tomas Curise‘as nenorės kontaktuoti su slopinančiu asmeniu. O jeigu savo dukrą jis laiko potencialiu bėdų šaltiniu, kas yra labai tikėtina, jis taip pat nenorės su ja turėti nieko bendro“, – sakė ekspertas.

Anot jo, T. Cruise‘o situacija nėra unikali. Jis yra ne kartą matęs, kaip scientologija suskaldo šeimą. Tad kokia tikimybė, kad Tomas pažeis scientologų taisykles? „100 proc. tikimybė, kad tu, kaip aktyvus scientologas, su tokiais žmonėmis neturėsi nieko bendro“, – mano R. Rossas.

Specialistas taip pat mano, kad prikabindami žmonėms slopinančio asmens ar potencialaus bėdų šaltinio etiketę, scientologai siekia kontroliuoti savo narių gyvenimą ir kontroliuoti jų bendravimą su kitais žmonėmis bei galimybes kalbėti apie scientologiją. „Jie to nenori“, – konstatuoja ekspertas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)