Papartis Laumiaplaukis adiantas (lot. Adiantum capillus veneris)

Įdomūs šio paparčio lapai iš tiesų primena garbanotus plaukus. Dauguma paparčių gerai jaučiasi patalpose, kuriose mažai šviesos. Juos lengva auginti. Tik nenugrūskite augalo į patį tamsiausią kampą – natūrali šviesa jam vis dėlto reikalinga. Laumiaplaukis adiantas greitai auga, jam reikia daug drėgmės, bet vanduo vazone negali užsistovėti, todėl parūpinkite drenažą. Augalą reikia reguliariai apipurkšti pastovėjusiu vandeniu.

Begonija


Begonijų žiedų būna įvairių spalvų, taip pat jų lapų forma skiriasi. Jei įsigysite karališkąją begoniją (Rex), ji galės laimingai augti ir be tiesioginės šviesos – svarbiausia jos neperlaistyti. Palaistykite augalą, palikite išdžiūti, ir tik tada laistykite vėl.

Mėta


Mėtos gerai auga pelkėtose vietovėse, todėl užteks, jei ją gausiai laistysite, o daug šviesos jai nereikia. Mėtos lapelius galima naudoti arbatai, skaninti jais vaisių salotas ir kokteilius. Papildomas mėtų privalumas – malonus kvapas. Be to, šis augalas nubaido vabzdžius (natūrali priemonė nuo vorų).

Australinė cimbžieda (lot. Plectranthus australis)

Australinė cimbžieda Plectranthus australis

Australinė cimbžieda atrodo senamadiškai ir primena močiutės darželį. Tačiau šis augalas greit auga ir gražiai atrodo pakabintame vazone. Tai tobulas augalas pradedantiesiems augintojams, nes jam nereikia tiesioginės šviesos, jį lengva prižiūrėti, bet jam reikia gero drenažo.

Samanų terariumas

Terariumas

Jei jūsų namuose itin mažai šviesos, pamąstykite apie samanų terariumą. Jam reikia drėgmės, užtenka tik šviesos užuominų. Laikykite jį netoli lango, kur jis gaus išsklaidytos šviesos – pamatysite, kaip jis ims tarpti. Kurti kompoziciją terariume labai įdomu. Bet jei nežinote, nuo ko pradėti, įsigykite gatavą kompoziciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją