Pastebima, kad laikinojoje sostinėje kyla NT kainos, tačiau tai nėra išskirtinis atvejis Lietuvoje. Kita vertus, Kaunas ir Vilnius panašūs dėl žmonių traukos.

„Kaune kainos kyla. Kyla sparčiau nei Vilniuje, bet ne taip sparčiai kaip kituose miestuose. Lūkesčiai yra dideli, susiję daugiausiai su investicijomis, su LEZ plėtra, su užsienio įmonėmis. Be to, Kaunas turi universitetus, turi jaunus žmones, kurie atvažiuoja. Kaunas kaip ir Vilnius – vyksta vidinė migracija. Šie miestai traukia žmones iš kitų regionų. Ateina tiek žmonės, tiek investicijos“, - teigia T. Garbaravičius.

LB valdybos narys įsitikinęs, kad Kauno rodikliai labiau panašesni į Klaipėdos, o ne į sostinės.

„Kaunas įdomus ir turi savo specifiką. Aišku, ir namų rinka pakankamai aktyvi, ir Kauno regionas yra pakankamai aktyvus. Lūkesčiai tokie, kad Kauno perspektyvos yra neblogos, bet ant laurų negalima užmigti. Na, Vilnių pasivyti nebus lengva. Sostinė visada bus sostinė.

Nors Kaunas ir laikinoji sostinė, tačiau Kaunas turbūt iš dalies pagal plėtrą, pagal perspektyvas ir kai kuriuos duomenis mes matome, kad konkuruoja su Klaipėda. Klaipėda turi privalumų, nes tai yra uostas – uostai visada yra pakankamai aktyvūs miestai. Na, kažkokiais kitais aspektais Kauno išskirti negalėčiau. Tiesiog dinamiška rinka, lūkesčiai optimistiški. Gal tie lūkesčiai ir pagrįsti, nes bus investicijų, bus darbo vietų, bus žmonių tai bus aktyvi ir rinka“, - sako T. Garbaravičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)