Premjeras teigė, kad bankų sektoriuje konkurencija turėtų būti didesnė, todėl reikia kviesti naujus rinkos dalyvius.

„Negirdėjau detaliai komiteto pirmininko pasakymo. Matyt, kažkokiam kontekste tai buvo pasakyta.

Kalbant apskritai apie finansų sektorių, manau, kad ta koncentracija, kokia šiandien yra, panašiai kaip ir prekyboje, ji yra per didelė, todėl reikėtų ieškoti alternatyvų ir didinti konkurenciją, t. y. kviestis naujus rinkos dalyvius, tame tarpe ir bankus, ir investicinius fondus, kad gyventojai gautų geresnes kreditavimo sąlygas, ypač smulkusis ir vidutinis verslas.
Swedbank ir Seb bankas

Šiandien tai yra didelis iššūkis gauti iš jūsų paminėtų bankų (turi omenyje SEB ir „Swedbank“ – DELFI) kreditus smulkiam ir vidutiniam verslui, todėl reiktų kalbėti apie konkurencijos didinimą, t. y. naujų rinkos dalyvių pritraukimą “, – sakė premjeras.

Paklaustas, ar S. Jakeliūnas, vis dar gali vadovauti Biudžeto ir finansų komitetui, S. Skvernelis tuo neabejojo.

„Be abejo, tai yra ypatingai padorus, kompetentingas žmogus. Net neabejoju jo kompetencija“, – sakė jis.
Stasys Jakeliūnas

BNS šiandien skelbė, kad švedų bankų koncentracija yra per didelė ir kelia grėsmę.

„Gali būti rekomendacija tokia, kad vienas iš Švedijos bankų galėtų arba turėtų būti ilgainiui parduotas valstybei, kurioje yra euras kaip namų valiuta, kokiam nors strateginiam bankui.

Švedija kol kas neketina stoti į euro zoną, o tai, kad euras jiems nėra namų valiuta, mes esame dar vis priklausomi nuo Švedijos bankų sistemos, yra vienas iš rizikos veiksnių“, – kalbėjo parlamentaras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (238)