„Labai džiaugiamės Singapūro Pinigų institucijos rodomu pasitikėjimu mumis ir mūsų veiklos modeliu”, - teigia „Revolut” bendraįkūrėjas ir vadovas Nik Storonsky. „Tai, ką jie ruošia įstatymo projektu, formuos šalies reguliacinę aplinką, ir jie labai suinteresuoti mūsų sėkmės istoriją Europoje pakartoti Azijos bei Ramiojo vandenyno regiono šalyse”, - kalba N. Storonsky.

Nik Storonsky

„Revolut” taip pat praneša apie Japonijos Finansinių paslaugų agentūros (JFSA) suteiktą elektroninių pinigų licenciją (Fund Transfer Licence) ir leidimą veikti visoje šalyje - kas iki šiol yra pavykę tik kelioms tarptautinėms kompanijoms.

Šių licencijų paskelbimas yra vienas paskutinių žingsnių, iki „Revolut” galės startuoti Singapūre ir Japonijoje; numatoma starto data - 2019-ų m. pirmasis ketvirtis, o po šių šalių seks JAV ir Kanada. Jau dabar „Revolut” laukiančiųjų sąrašuose Japonijoje ir Singapūre užsiregistravę per 50 000 žmonių.

Viso „Revolut” paslaugomis jau naudojasi per 3.2 mln. klientų.

Įmonė skelbia, kad centrinė Azijos - Ramiojo vandenyno regiono šalių būstinė bus įkurta Singapūre. Planuojama, kad ten dirbs apie 10-15 atstovų, atsakingų už verslo plėtrą, operacijas, viešuosiuos ryšius bei atitikties užtikrinimą. Japonijoje „Revolut” pasirašė benradarbiavimo sutartis su „Rakuten”, „Sompo Japan Insurance” ir „Toppan” ir nuolatiniam darbui paskyrė atitikties bei operacijų specialistus.

„Šios įmonės pasiryžusios mums padėti greičiau ir sklandžiau įeiti į Japonijos rinką. Galimybė sudrebinti Azijos - Ramiojo vandenyno regiono šalių finansų rinkas yra ypač patraukli dėl ilgą laiką besitęsiančio vietos klientų nepasitenkinimo aukštais mokesčiais, kuriuos palaiko didieji šalių komerciniai bankai. Azijoje žmonės moka vienus iš didžiausių mokesčių visame pasaulyje, atlikdami tarptautinius pervedimus arba atsiskaitinėdami kortele užsienyje”, - teigia N. Storonsky.

Tokius spėjimus sustiprina ir neseniai „Oracle” atliktas tyrimas, atskleidęs, kad net 7 ir 10 Singapūro gyventojų mielai išbandytų skaitmenines bankines alternatyvas. Japonijoje šis skaičius kiek žemesnis - susidomėjimą tokiais finansų paslaugų teikėjais nurodė 5 iš 10-ties apklaustųjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją