Vokietijos teismas prieš kelias dienas nurodė, kad vietos valdžia turi uždrausti senesniems dyzelinu varomiems automobiliams įvažiuoti į dalį Vakarų Vokietijoje esančių Eseno ir Gezelkircheno miestų teritorijų. Taip pat ir dalyje judrios A40 magistralės.

Esene seniems dyzeliniams automobiliams įvažiuoti draudžiama į 18 iš 50 miesto rajono. Draudžiamos sekcijos apima ir minėtą magistralės A40 atkarpą.

Tiesa, kaip praneša trans.info, draudimas įsigalios ne iš karto. Dyzeliniai automobiliai, kurių taršos lygis atitinka „Euro 4“ ir mažiau negalės į draudžiamas zonas įvažiuoti nuo 2019 m. liepos 1 d. Nuo tų pačių metų rugsėjo 1-osios, į šias zonas galės įvažiuoti tik „Euro 6“ arba aukštesnį standartą atitinkantys, kitaip tariant, pagaminti nuo 2014 m., dyzelinu varomi automobiliai.

Tai – ne pirmas ribojimas seniems dyzelinu varomiems automobiliams. Hamburgas, Frankfurtas, Štutgartas planuoja arba jau uždraudė įvažiuoti į miestus seniems dyzeliams, skelbia dw.com. Pradžią visiems ribojimams davė šių metų vasarį įvykęs teismas, nurodęs, kad tokie draudimai yra legalūs ir galimi.

Esene ir Gezelkirchene draudimai paskelbti po to, kai buvo pranešta, kad tam tikrose dalyse seni dyzeliniai automobiliai bus nepageidautini ir Kelne, ir Bonoje.

Draudimai seniems dyzeliniams automobiliams turi įtakos Vokietijos automobilių parko paveikslui. Mat per pirmąjį šių metų pusmetį dyzelinu varomų automobilių skaičius susitraukė iki 31,1 proc., palyginus su 41,3 proc. pernai tuo pat metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (235)