Būsimasis BPM valdybos pirmininkas A. Enria tikino, kad pagalba bankams atsikratant neišmokėtų paskolų, paveldėtų iš 2008 m. pasaulinės finansų krizės, bus svarbiausias BPM uždavinys ateinančius 5 metus, kai institucijai vadovaus jis.

A. Enria pareiškimas prieš pat formalų Europos Parlamento (EP) balsavimą dėl jo paskyrimo į bankų priežiūros valdybos pirmininkus turėtų supykdyti Italijos bankininkystės sektorių, kuriame neišmokėtų paskolų kiekis yra didžiulis, tačiau bankai nenori nuostolingai parduoti paskolas.

„Svarbiausias BPM darbas yra išvalyti bankų balansą“, - EP ekonomikos reikalų komitete kalbėjo A. Enria.

Taip pat vienu iš svarbiausių darbų jis pavadino „glaudesnę skirtingų šalių bankų integraciją“. Tai buvo vienas esminių ECB tikslų po to, kai bankai atsitraukė į vietines šalių rinkas po 2010-2012 metų skolos krizės.

„Esu užtikrintas, kad euro zonos bankininkystė neišgyvens ateinančios krizės, jei mes nesugebėsime susitvarkyti su nepatikimu turtu, likusiu nuo praeitos krizės laikų. Bankininkystei gali iškilti realus pavojus taip pat dėl rinkos susiskaldymo į mažus valstybinius darinius“, - tikino A. Enria.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)