Šiuolaikinės technologijos leidžia dirbti ir vasarą, ir žiemą

Šiuo metu didžioji dalis daugiabučių renovacijos projektų pradedami pavasarį ar vasarą, siekiant suspėti atlikti visus darbus iki atšąlant orams bei taip suteikti gyventojams galimybę žiemos vakarus leisti šiltuose ir taupiuose namuose. BETA Projektų įgyvendinimo kokybės priežiūros skyriaus vedėjo Edvardo Petrausko teigimu, žiemą renovacijos procesas taip pat vyksta labai aktyviai.

„Kaip ir bet kokių objektų statyba, daugiabučių modernizavimo projektai taip pat vyksta ištisus metus. Šiuolaikinės statybinės medžiagos bei taikomos statybos darbų technologijos, statybininkams suteikia galimybę dirbti ir žiemą, ir vasarą. Tiesa, paprastai šaltuoju metų laiku nevyksta tie darbai, kurių atlikimas dėl orų sąlygų kainuoja papildomai, pavyzdžiui betonavimas, kiti su vandens naudojimu susiję procesai“, – teigia pašnekovas.

Jo teigimu, šiais laikais statybose viskas įmanoma, tereikia atitinkamo planavimo bei pasiruošimo, o kai kuriuos darbus žiemą atlikti yra netgi geriau.

„Pavyzdžiui, keisti langus ar stiklinti balkonus tikrai galima, tiesiog reikia naudoti priemones, skirtas dirbti žemoje temperatūroje. Atlikti tokius darbus kaip stogo šiltinimas yra netgi paprasčiau, nes žiemą beveik nelyja, todėl nėra tikimybės užlieti viršutinių aukštų gyventojų butus“, – sako BETA atstovas.

Gyventojams nerimauti nėra dėl ko

Paprastai, gyventojams, kurie nusprendė renovuoti daugiabutį, nerimą kelia darbų kokybė ar nepatogumai, su kuriais teks susidurti. E. Petrausko teigimu, nėra jokio skirtumo gyventi renovuojamame daugiabutyje žiemą ar vasarą.

„Tiek vasarą, tiek žiemą, gyventojai patiria nepatogumų, reikia pripažinti, jog žmonės praktiškai gyvena statybos objekte. Dėl to, kad darbai nėra tokie intensyvūs kaip vasarą, išskirtinių nepatogumų tikrai neatsiranda, o pradėjus žiemos pradžioje šiltinti sienas, gyventojai naudą gali pajausti dar tą pačią žiemą, svarbiausia viskam tinkamai pasiruošti. Kalbant apie darbų kokybę, gyventojams tikrai nereikėtų nerimauti: projektų vykdymo kontrolė yra ypač sustiprinta, o be statybos techninio prižiūrėtojo, darbų kokybę tikrina statybos inspektoriai ir BETA“, – teigia pašnekovas.

Nukelti darbus galima ir pavasariui

Nepaisant to, jog šiuolaikinės statybinės technologijos bei naudojamos priemonės darbus leidžia atlikti beveik bet kokiomis orų sąlygomis, siekiant sutaupyti ar nesukelti didelių nepatogumų gyventojams, kai kurie darbai gali būti nukeliami. BETA atstovo teigimu, kai kuriuos darbus geriau planuoti pavasariui.

„Pavyzdžiui, žiemą tikrai nepavyks modernizuoti šildymo sistemos, tam būtina sulaukti šildymo sezono pabaigos, nes vamzdynų atjungti negalima. Kalbant apie kitus darbus, pavyzdžiui teritorijos aplink daugiabutį, žaliųjų plotų sutvarkymą, juos atlikti visada galima jau po paties namo renovacijos. Rangovas tiesiog pasirašo garantinį įsipareigojimą dėl darbų atlikimo, o visa tai gyventojams tikrai nesukelia papildomų nepatogumų“, – pasakoja Edvardas Petrauskas.

Užsakymo nr.: PT_79577447