Latvijos „gyva legenda“ Mairis Biedis Čikagoje išmėgins jėgas su Vokietijos sportininku Noeliu Gevoru (tikroji pavardė Mikaelianas).

Tai bus prestižinio turnyro „World Boxing Super Series“ ketvirfinalis pirmojo sunkaus svorio (kreiserio) kategorijoje (iki 90,8 kg).

Tiesioginė transliacija iš Čikagos per vaizdo transliacijų internetu platformą tvplaypremium.lt prasidės ankstyvą sekmadienio rytą, apie 5.00 val.

Kitoje ketvirtfinalio poroje kovos lenkas Krzsytofas Glowackis ir rusas Maksimas Vlasovas.

Įspūdingos kovos laukiama ir Mančesteryje, kur Ukrainos žvaigždė Oleksandras Usykas galynėsis su garsiuoju britu Tony Bellew.

Tai bus mūšis dėl WBA (Pasaulio bokso asociacijos), WBC (Pasaulio bokso tarybos), IBF (Tarptautinės bokso federacijos), WBO (Pasaulio bokso organizacijos) planetos čempionų titulų pirmojo sunkaus svorio kategorijoje.

Visus čempionų diržus gins O. Usykas. Tiesioginė transliacija per tvplaypremium.lt iš Mančesterio prasidės šeštadienį 20.00 val.

33 metų 186 cm M. Briedis profesionalų ringe kol kas pralaimėjo tik vieną kovą, bet pačią svarbiausią. Jis šių metų pradžioje Rygoje nusileido O. Usykui ir prarado WBC čempiono diržą.

Mūsų kaimynas, pralaimėjęs ukrainiečiui, tada iškrito ir iš praėjusio sezono „World Boxing Super Series“ turnyro. Tai buvo pusfinalio kova. Tiesa, tuomet „braliukas“ įnirtingai priešinosi itin pajėgiam varžovui. Vienas teisėjas skyrė lygiąsias.

Šį sezoną O. Usykas tame turnyre nedalyvauja, o Latvijos atletas laikomas favoritu. Jis turnyro reitinge užima pirmąją vietą. M. Briedis profesionalų ringe iškovojo 24 pergales (18 nokautu), patyrė vieną nesėkmę.

28 metų 189 cm N. Gevoras (Mikaelianas) kiek žemesnio lygio boksininkas nei latvis, bet žada mesti iššūkį M. Briedžiui. Armėnijoje gimęs sportininkas profesionalų varžybose laimėjo 23 kovas (10 nokautų) ir suklupo tik kartą.

31 metų 190 cm O. Usykas neturi sau lygių pirmojo sunkaus svorio kategorijoje pasaulyje. Jis iškovojo 15 pergalių (11 nokautais), nepatyrė nė vieno pralaimėjimo.

Ukrainietis dominavo ir mėgėjų bokse. Jis yra 2012 metų olimpinis čempionas, taip pat yra laimėjęs auksą pasaulio, Europos čempionatuose. Jis triumfavo praėjusiame „World Boxing Super Series“ turnyre.

35 metų 193 cm britas T. Bellew irgi nepėsčias. Jis buvo WBC planetos čempionas 2016-2017 metais. Šio boksininko sąskaitoje – 31 pergalė (21 nokautu), 2 nesėkmės, vieną kovą jis baigė lygiosiomis.

Pastaruoju metu britas šventė 10 pergalių iš eilės. Pastarosiose dviejose kovose jis abukart nokautavo garsųjį savo tėvynainį Davidą Haye'ų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją