Centrinio viešųjų pirkimų portalo duomenys rodo, kad sutartis dėl valstybinės reikšmės krašto kelio Šilutė-Rusnė ruožų nuo 5,82 iki 6,19 km ir nuo 6,94 iki 7,243 km žemės sankasos stiprinimo darbų pasirašyta antradienį.

Kelių direkcija konkursą šiam pirkimui paskelbė spalio pradžioje. Tai yra dalis papildomų darbų, kurių poreikis kilo paaiškėjus, jog po rekonstruojamu keliu yra durpių sluoksnis.

Kelių direkcijos vadovas Vitalijus Andrejevas ketvirtadienį BNS sakė, kad „Kauno tiltai“, preliminariai darbus turėtų atlikti per maždaug 5 mėnesius, o gal ir greičiau. Savo ruožtu dar šiemet bus paskelbtas ir antros dalies papildomų darbų konkursas, o darbai prasidėtų kitų metų kovo viduryje. Estakada, kaip ir skelbta anksčiau, gyventojai galės naudoti jau kitų metų gegužės viduryje.

„Aukščių suvedimai (numatomi atlikti – BNS), kad estakada galima būtų naudotis jau gegužės mėnesį be jokių trukdžių, kadangi kiti darbai, Šilutės pusės link, tai jie užtruks ilgiau. Plius pats kelio rekonstravimas, jie akivaizdžiai persikelia į kitus metus. Mes už tai ir suskaidėme tuos du pirkimus ir tą sutarčių įgyvendinimą“, – BNS sakė V. Andrejevas.

„Estakada, kelias ir po keliu esančių durpynų sutvarkymas – bendra suma viso projekto preliminariai yra apie 17 mln. eurų“, – pridūrė LAKD vadovas.

Kelio rekonstrukcijai būtinas žemės sankasos stiprinimo darbų konkursas rugsėjį buvo nutrauktas, nes į derybas atvyko tik du dalyviai iš trijų.

BNS žiniomis, tada derybose nedalyvavo „Šiaulių plentas“, o „Kauno tiltai“ ir „Autokausta“ sutiko sumažinti kainas. Direkcija rugsėjo 4 dieną laimėtoju paskelbė „Kauno tiltus“, tačiau rugsėjo 7 dieną ji gavo Vidaus audito skyriaus ataskaitą ir nutraukė derybas.

Susisiekimo ministerija pernai gruodį skelbė, kad bendra projekto kaina yra 9,46 mln. eurų, o darbai bus finansuojami Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšomis.

Kelias Šilutė–Rusnė vienintelis veda į Rusnės salą ir per kasmetinius potvynius yra užliejamas bei taip sutrikdo vietos susisiekimą. Be estakados statybos, rekonstruojamas 5 kilometrų ilgio kelio ruožas, kur bus įrengta nauja dangos konstrukcija, nutiestas 4,5 km ilgio pėsčiųjų ir dviračių takas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)