ECB patvirtino išrinkęs bankininkystės priežiūrai nuo kitų metų vadovauti A. Enrią.

A. Enria perims pareigas iš Danielės Nouy ir vadovaus Bendram priežiūros mechanizmui (BPM), kuris užtikrina 118 euro zonos bankų priežiūrą. 21 trln. eurų vertės Europos bankininkystės sektorius vis dar atsigauna po pasaulinės finansų krizės ir patiria naujus iššūkius, susijusius su technologijų plėtra.

A. Enria nuo 2011 metų buvo Europos bankininkystės institucijos (EBI) valdybos pirmininku. Buvęs Italijos banko prižiūrėtojas A. Enria yra žinomas kaip politiškai neutralus. A. Enria ne kartą priešinosi gimtojoje Italijoje itin paplitusiam paskolų skyrimui mažoms įmonėms.

Nors ECB valdybos balsavimo biuleteniai yra slapti, „Reuters“ šaltiniai teigė, kad A. Enrią palaikė centriniai Italijos ir kitų Pietų Europos šalių bankai, nesutinkantys su griežta S. Donnery politika Kipro, Graikijos, Portugalijos ir Italijos atžvilgiu.

„Jei Europos Parlamentas ir ES taryba patvirtins A. Enria skyrimą, jis vadovauti bankininkystės priežiūros valdybai pradės jau nuo 2019 m. sausio 1 d.“, - teigiama ECB pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)