Tris sezonus Finikse praleidęs aukštaūgis šių metų pirmenybėse tenkinosi epizodiniu vaidmeniu. Per septynerias sužaistas rungtynes Chandleris aikštėje vidutiniškai praleido vos po 12,7 minutės ir pasižymėjo 3,7 taško ir 5,6 atkovoto kamuolio vidurkiais. „Suns“ vidurio puolėjui turės išmokėti jo kontrakte numatytą 13,6 milijono JAV dolerių sumą.

Spalio pradžioje 36-ąjį gimtadienį atšventęs krepšininkas per savo karjerą atstovavo Čikagos „Bulls“, Naujojo Orleano „Hornets“, Dalaso „Mavericks“, Niujorko „Knicks“ ir Finikso „Suns“ klubams. Per savo karjerą jam pavyko nuskinti ir vieną iš prestižinių individualių NBA apdovanojimų – 2011-12 metų sezone Chandleris buvo pripažintas geriausiai besiginančiu lygos žaidėju.

Los Andželo klube veteranui atiteks atsarginio vidurio puolėjo vaidmuo. Šiuo metu „Lakers“ šiai paskirčiai naudoja JaVale‘ui McGee poilsio minučių suteikiantį Jonathaną Williamsą, tačiau 206 cm ūgio krepšininkas su klubu yra pasirašęs dvipusį kontraktą, leidžiantį jam NBA klube per visą sezoną praleisti tik 45 dienas.

Vienintelis kitas aukštaūgis „Lakers“ sudėtyje – kroatas Ivica Zubacas – aikštėje praleidžia tik po 9 minutes.

Būsimuoju Chandlerio atvykimu džiaugėsi ir pagrindinė Los Andželo klubo žvaigždė LeBronas Jamesas: „mums labai patinka faktas, jog pasipildysime dar vienu veteranu. Jis žaidžia tvirtai bei labai protingai, be to, mes savo gretose turėsime dar vieną čempioną ir sustiprinsim savo priekinę liniją, su kuria šiame sezone turėjome problemų“.

Toks ankstyvas kontrakto nutraukimas – retas atvejis NBA lygoje. Pastarąjį kartą tokio likimo sulaukė „Golden State Warriors“ atleistas serbas Nemanja Nedovičius. Su buvusiu tuometinio Vilniaus „Lietuvos Ryto“ klubo krepšininku Ouklando ekipa atsisveikino 2014-ais metais.