Ne mažesnį pasididžiavimą Vilniumi kelia dar anksčiau statyti sovietiniai daugiabučiai. Kaune ir Klaipėdoje dvigubai arba trigubai geresni renovacijos mastai – o Vilniuje, na... Nieko keisto, kad „HBO“ čia atvyksta filmuoti „Černobylio“. Juk naktį slampinėjant po miegamuosius rajonus, mintimis labai lengva nusikelti kur nors į komendanto valandos užmigdytą Rusijos gilumą dar kosmoso lenktynių laikais. Be to, nenustebčiau, jei didžioji dalis savižudybių Lietuvoje įvyksta, kai per ilgai užsižiūri į tuos depresiją varančius vaiduoklius, statytus su išvogtu betonu.

Kaunas, štai, nusprendė vienu ypu į istorijos laužą išmesti visus senuosius troleibusus. Kitą vasarą visur važinės švarūs, lengvai riedantys ir ekologiški naujutėlaičiai ūsuočiai. Mieste visur jaučiasi pakilimo dvasia.

Tuo tarpu Klaipėda tokių problemų apskritai nepažįsta – mano gimtajame mieste viešojo transporto parku jau seniai pasirūpinta, autobusų stotis šluosto nosį „turtingajai“ sostinei, o daugiabučių renovacijos mastai – geriausi šalyje.

Vilniaus centras atrodo nuostabiai, tačiau, jei norime būti Europa, siūlyčiau jį aptverti juoda nepermatoma tvora, kad turistai nepamatytų miegamojo gyvenimo. Šio atsilikimo priežasčių nežinau, tik žinau, kokie žmonės už jas atsakingi. Kai mero komandoje dirba tokie su korupcijos šešėliu vaikšantys asmenys, kurie ir yra atsakingi už viešąjį transportą ar NT statybas, nieko keisto, kad turistai čia atvyksta patirti SSRS dvasios, o Nėries krantinė, kurios atnaujinimas kasmet atidedamas, galbūt įstos į nacionalinio stadiono klubą.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!