Banko grupės nuosavas kapitalas, kaip nurodoma pranešime, per metus padidėjo 1 proc. ir dabar sudaro 747 mln. eurų.

SEB banko grupės paskolų ir lizingo portfelio grynoji vertė rugsėjo pabaigoje buvo 6,2 mlrd. eurų, (tai 9 proc. daugiau nei pernai, kai buvo 5,7 mlrd. eurų). Indėlių portfelis rugsėjo pabaigoje buvo 5,9 mlrd. eurų, tai - 15 proc. daugiau nei pernai.

Skaičiuojama, kad SEB interneto banko aktyvių vartotojų skaičius 2018 metų rugsėjo pabaigoje buvo apie 490 tūkst., beveik 180 tūkstančių klientų naudojosi SEB mobiliąja programėle.

Anot banko, nuosekliai daugėjo ir atsiskaitymų mokėjimo kortelėmis - jų per 2018 metų tris ketvirčius, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, padidėjo 17 proc.

SEB banko prezidento Raimondo Kvedaro teigimu, Lietuvos ekonomika nuosekliai auga, o tai atspindi ir banko finansiniai rezultatai.

Anot jo, augęs darbo užmokestis ir mažėjęs nedarbo lygis gyventojams leido jaustis labiau užtikrintiems dėl ateities ir pozityviau vertinti galimybes prisiimti ilgalaikius finansinius įsipareigojimus. Įmonių investicijos, pasak SEB banko prezidento, taip pat didėjo.

„Augančias įmonių investicijų apimtis lėmė ne tik verslo plėtros planai, bet ir didėjantis spaudimas įmonėms efektyviau valdyti savo sąnaudas. Trūkstant kvalifikuotos darbo jėgos, tai tampa aktualu vis didesnei daliai įmonių ir skatina jas investuoti į technologinį atsinaujinimą bei veiklos robotizaciją. Aktyviausiai pastaruoju metu Lietuvoje skolinosi gamybos ir prekybos sektorių įmonės, taip pat didžiosios transporto ir logistikos bendrovės“, - pranešime cituojamas R. Kvedaras.

Kaip primenama pranešime, šių metų rugsėjo pabaigoje SEB bankas turėjo 31 klientų aptarnavimo skyrių Lietuvoje, 26 iš jų veikė kaip finansinių konsultacijų skyriai, kuriuose kasdienės grynųjų pinigų operacijos atliekamos savitarnos zonose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)