1. Paruoškite meškerykočius

Iš vakaro nepatingėkite pasiruošti meškerių rytojaus žūklei. Tai ypač aktualu ruošiantis žvejoti plūdine ar dugnine meškere. Pasiruošus kelis meškerykočius su visom sistemėlėmis, beliks žūklėje užsikabinti reikiamą plūdę ar šėryklėlę.

Paruoštas meškeres labai patogu transportuoti apjuostas, kad ir paprasčiausiomis kanceliarinėmis gumytėmis. Taip pat galima naudoti specialias juosteles, skirtas meškerykočiams, pagamintas iš neopreno su fiksuojančiais lipdukais. Na, o transportuoti teleskopinius meškerykočius ypač paprasta.

Beje, nebijokite atvažiuoti į žūklę dar neprašvitus. Meškerės dalis galėsite be vargo sujungti nukreipę jas į dangaus horizontą – jis visada yra šviesesnis.

Specialios juostelės meškerės dalims apjuosti

2. Išsirinkite reikiamus masalus

Tikrai nesistenkite į žūklę imti visų turimų dirbtinių masalų. Orientuokitės į konkrečią žuvį ir metų laiką. Pvz., susiruošus gaudyti lydekas pavasarį – imkite mažesnius, rudenį – didesnius masalus. Arba ruošiantis gaudyti šapalus atsirinkite vienokius voblerius, ešerius – kitokius.

Tokia pat taisyklė galioja ir natūralios kilmės masalams. Jei ruošiatės gaudyti kuojas šaltame vandenyje, apsiribokite keliais gyvulinės kilmės masalais ir batono minkštimu, jei šiltame – galite eksperimentuoti su augalinės kilmės masalais.

3. Prisiriškite pavadėlių

Susiruošę gaudyti plūdine ar dugnine meškere, iš vakaro būtinai prisiriškite kelių ilgių, su skirtingais kabliuko dydžiais ir valo skersmenimis, pavadėlių. Tai ne tik leis negaišti brangaus žūklės laiko, kai į kerą nutrauksite kabliuką, bet ir palengvins eksperimentus su kabliukų dydžiais bei pavadėlių ilgiais ir storiais.

Pačius pavadėlius patogiausia laikyti specialiose pačių pasigamintose (kad ir iš putplasčio) ar pirktose pavadėlinėse.

Iš vakaro paruošti pavadėliai

4. Užsimaišykite jaukus namie

Tai ypač aktualu ankstyvą pavasarį, vėlų rudenį ir žiemą, kai maišyti jaukus su rankas geliančiu telkinių vandeniu nėra itin malonus dalykas, todėl nepatingėkite jaukų susimaišyti namuose. Iš vakaro sumaišyti jaukai ne tik bus gerai išbrinkę, reikiamos konsistencijos, bet ir nereikalaus jūsų maišymo „kančių“ prie minusinės oro temperatūros žūklavietėje.

5. Susidėkite į liemenę

Daugybę kišenių turinti liemenė yra tapusi žvejo simboliu. Ir, nors šiais laikais ji yra vis mažiau populiari tarp meškeriotojų (neskaitant modernių liemenių-kuprinių modifikacijų), tačiau šio atributo funkcionalumas yra nenuginčijamas. Iš vakaro susidėjus reikiamus masalus ir atributus į liemenės kišenes, ryte beliks tik ją apsivilkti. O pasiruošę net kelis liemenių variantus, spiningui, muselinei, plūdinei, galėsite bet kada ir labai greitai išsiruošti meškerioti.

Žvejybinė liemenė - vienas iš meškeriojimo simbolių