Mergaitės pilve buvo kažkoks neįprastas auglys, gydytojas G. Lozada iš pradžių pamanė, kad tai greičiausiai bus pilvo navikas. Tačiau kitaip, nei buvo tikėtasi, kruopščiau apžiūrėjus pacientę paaiškėjo, kad 1933 metais gimusi penkiametė laukėsi kūdikio. Medikai aiškiai girdėjo vaisiaus širdies plakimą.

Gydytojas G. Lozada nusprendė nuvežti mergaitę į šalies sostinę Limą, kad čia būtų patvirtintos jo išvados. Ir jos buvo patvirtintos. Lina skaičiavo septintą nėštumo mėnesį.

Lina Medina

Praėjus kelioms savaitėms po pirmojo vizito pas gydytoją, 1939 metų gegužės 14 dieną, L. Medina tapo nauju stebuklu medicinos istorijoje – ji tapo jauniausia motina, pagimdžiusia kūdikį. Tai buvo sveikas maždaug 2,7 kilogramo svėręs berniukas. Tą pačią dieną Jungtinėse Amerikos Valstijose buvo minima Motinos diena.

Kūdikis pasaulį išvydo po Cezario pjūvio, nes mergaitės dar besiformuojantis dubuo buvo per smulkus, kad galėtų pakelti natūralų gimdymą. Operacija pavyko sklandžiai, motina su vaiku visiškai netrukus buvo išrašyti iš ligoninės. Linos naujagimis šį neįprastą atvejį suvaldžiusio gydytojo G. Lozados garbei buvo pavadintas Gerardo.

Lina Medina

Atlikus tolesnius medicininius tyrimus Linai buvo diagnozuotas ankstyvas brendimas. Šis sutrikimas, kai vaikui prasideda brendimas neįprastai jauname amžiuje, yra labai retas – jis pasitaiko vienam iš 10 tūkstančių vaikų. Patologai, nagrinėję šį atvejį, taip pat patvirtino, kad penkiametės kiaušidės buvo visiškai išsivysčiusios. Pirmosios mėnesinės Linai prasidėjo trejų. Ketverių jai ėmė formuotis krūtys. Penkerių mergaitės kūnas buvo gana subrendęs, o kaulai – suaugę.

Didžiausią nerimą kėlė klausimas, nuo ko pastojo Lina. Iš pradžių atsakingos institucijos Linos atvejį kvalifikavo kaip vaikų incestą, mat jos tėvas buvo apkaltintas seksualine prievarta. Kadangi niekas šio ieškinio nepalaikė, byla mergaitės tėvui netrukus buvo nutraukta. Tiesą sakant, Gerardo tėvo tapatybė taip niekada ir nebuvo nustatyta. Nei Lina, nei kas nors iš jos šeimos narių niekada neprasitarė apie tai, kas įvyko.

Lina Medina

1955 metais pasirodžiusiame straipsnyje buvo pateikta teorija, kad L. Medina galimai tapo tam tikrų iškilmių, vykusių netoli jos gimtojo kaimo kalnuose, auka. Minėtoje šventėje laikomasi pagoniškų ritualų, tarp kurių yra ir prievartavimo elementų. Tačiau ši istorija niekada nebuvo patvirtinta.

Augdamas Gerardo manė, kad Lina yra jo sesuo. Kai berniukui sukako dešimt, jam buvo pasakyta, kad ji – jo motina. Pati Lina nerodė jokių požymių, kad būtų sutrikusi jos psichinė sveikata. Vis dėlto, tuo metu jai labiau norėjosi žaisti ne su savo sūnumi, o su lėlėmis.

Gydytojas G. Lozada ir toliau palaikė Liną ir Gerardo. Kai Lina atšventė pilnametystę, jis pasamdė ją dirbti jo biure, kad jauna moteris galėtų šiek tiek užsidirbti. Jai pavyko pačiai gauti šiokį tokį išsilavinimą ir išsiųsti Gerardo į mokyklą.

Vėliau moteris ištekėjo už Raulio Jurado ir 1972 metais porai gimė sūnus. Gerardo netikras brolis už jį buvo jaunesnis 33 metais. Dar po septynerių metų nuo kaulų čiulpų ligos Gerardo mirė.

Ne vienas žmogus tvirtino, kad visa ši istorija tėra pramanas, tačiau jos autentiškumą patvirtina ne vienas įrodymas. Praėjus pusmečiui nuo L. Medinos gimdymo, 1939 metų lapkričio 15 dieną, „New York Times“ pranešė, kad JAV Visuomenės sveikatos tarnybos vyriausiojo chirurgo padėjėjas gydytojas S. L. Christianas ką tik grįžo iš kelionės po Peru, kur jis asmeniškai apžiūrėjo jaunąją mamą. Tame straipsnyje Lina vadinama „indėne motina-vaiku, kurios kūdikis gimė pernai gegužę, kai motinai buvo apie penkerius metus“. Tas pats gydytojas toliau aprašo šį atvejį „kaip labiausiai stebinantį dalyką“, kuris nutiko per jo karjerą.

Linos medicininiuose išrašuose yra pateikti biopsijos ir rentgeno tyrimai, kuriuose matyti jos dar besiformuojančio vaisiaus skeletas, taip pat daug nuotraukų.

Neįtikėtinai jauna mama niekada nesutiko duoti interviu laikraščiams ir net kai JAV žiniasklaida pasiūlė jai tūkstančius už teisę nufilmuoti jos interviu, atsakymas buvo neigiamas. Tokio pasiūlymo niekada nepriėmė nei vienas iš jos šeimos narių. Moteris mirė eidama aštuoniasdešimt trečiuosius gyvenimo metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)