„Jie nuo kitų metų pradžios bus įtraukiami į kaupimą ir turės pradėti dalyvauti, bet galės per pusę metų atsisakyti. Jeigu jie neatsisakys arba nieko nedarys, tai nuo liepos 1 d. nuo jų atlyginimo bus nuskaitomos ir į pensijų kaupimo bendrovę pervedamos įmokos. Jiems tai galbūt gali būti staigmena, jei jie tuo daugiau nepasidomės“, – LRT TELEVIZIJAI sakė S. Jarmalis.

Sausio 2 d. darbą turinčiam, t. y. apdraustajam, gyventojui atsitiktine tvarka bus parenkamas fondas. Iki sausio 31 d. gyventojas bus informuotas apie tai, kad jis yra įtrauktas į pensijų kaupimo sistemą, ir apie jam priskirtą pensijų kaupimo bendrovę.

„Labai svarbu žinoti, kad sausio mėnesį žmogus negaus popierinio laiško, o bus informuojamas per „Sodros“ asmeninę paskyrą, kurią turi kiekvienas gyventojas. Jei gyventojas yra „Sodrai“ pateikęs savo elektroninio pašto adresą, kurį galima pateikti prisijungus būtent prie tos paskyros, tuomet mes jam tą informaciją atsiųsime tiesiai nurodytu elektroniniu pašto adresu“, – paaiškino S. Jarmalis.

Pasak pašnekovo, jei gyventojas iki sausio 31 d. neperskaitys elektroninės žinutės ar laiško, jam planuojama siųsti registruotą laišką.

Išsamiau apie būsimus pensijų kaupimo pokyčius ir kaip elgtis gyventojams, kurie jau kaupia pensijai – įraše.