Keturios įmonės yra projekto „Sachalin-1“, tieksiančio gamtines dujas gamyklai, partnerės.

Iš pradžių „Rosneft“ ir „Exxon“ planavo statyti gamyklą be Japonijos ir Indijos partnerių, tačiau nusprendė įtraukti daugiau suinteresuotųjų šalių, siekiant sumažinti vienai įmonei tenkančius kaštus bei sušvelninti galimų sankcijų riziką.

„Rosneft“ ir „Exxon“ dar 2013 m. pateikė gamyklos Tolimuosiuose Rytuose statybų planus Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, tačiau SGD gamyklos statyba užstrigo dėl tarptautinės bendruomenės Rusijai įvestų sankcijų po to, kai ši okupavo Ukrainai priklausiusį Krymo pusiasalį.

Du aukšti „Exxon“ ir „Rosneft“ pareigūnai teigė, kad įmonės yra pasiryžusios pradėti gamyklos statybos darbus pagal „Sachalin-1“ projektą.

„Reuters“ šaltiniai neatskleidė, kaip SGD gamyklos statybos bus finansuojamos, tačiau „Exxon“ pareigūnas patikino, kad įmonės nenori tokio dydžio projekto finansuoti be partnerių.

Pasak „Exxon“ atstovo, sprendimas dėl gamyklos statybos turėtų būti priimtas 2019 m.

„Rosneft“ generalinis direktorius Igoris Sečinas dar birželį teigė, kad nauja SGD gamykla bus pastatyta Rusijos Tolimuosiuose Rytuose esančiame Chabarovsko regione.

I. Sečinas tada pridūrė, kad gamyklos, kuri, planuojama, pradės veikti 2025 m., metiniai gamybos pajėgumai bus apie 6 mln. tonų SGD.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)