Justinas Pikelis yra vienas iš bendrovės „Monetha“ įkūrėjų. Būtent „Monetha“ pernai rudenį per vos 18 minučių trukusį ICO surinko 36,6 mln. dolerių. J. Pikelis neslepia, kad per 18 minučių jo veidas keitė spalvas, o visa tai užfiksuota filmuotame live video.

Andrius Tapinas klausia J. Pikelio ne tik apie „Monethą“ ir surinktus milijonus, bet ir apie tai, kaip pašnekovui sekėsi amerikietiškame futbole, kokius įdomiausius startupus jis yra sukūręs, o pats pašnekovas į laidą ateina su knygomis, norėdamas pristatyti, kas yra blockchain ir kriptovaliutos.

Ištrauka iš „Laikykitės ten Pokalbių“:

– Ar pasikėlėte, kai pasiekėte 37 milijonus dolerių? Atitrūkote nuo žemės paviršiaus eidamas?

– Čia iš tikrųjų gal reiktų klausti žmonių, su kuriais mes bendravome. Aš paminėsiu tai, ką galima apčiuopti ir tai, ką aš nusipirkau. Tai nusipirkau Apple watch, nusipirkau šiuos marškinėlius [rodo į dėvimus marškinėlius, red. past.]

– Jūs nuo tada juos nešiojate?

– Taip jau sutapo [juokiasi]. Ir kompiuterį. Daugiau kažkokių pirkinių nebuvo. Ir gyvenimo stilius nepasikeitė. Aš net neabejoju, kad bendravimo stilius nepasikeitė.

– Net skaitydamas „Monetha“ apžvalgas, pastebėjau, kad pagrindinis akcentas yra su kuo Justinas Pikelis susitiko šią savaitę. Su kokiu guru, influenceriu. Kodėl tai yra daroma? Norima parodyti, kad jūs dirbate, mezgate ryšius, kad investuotojai būtų ramūs? Ar yra dar kažkokie kiti tikslai? Nes jūs nonstop važinėjate po konferencijas, susitikinėjate su žinomais žmonėmis.

– Labai įdomi situacija yra, nes pasaulyje ir, apskritai, verslo istorijoje yra labai mažai kompanijų, kurios turėtų tokį milžinišką kapitalą ir būtų tokioje ankstyvoje stadijoje kaip mes. Ir mūsų vardas nėra labai žinomas, ir mes stengiamės kaip įmanoma labiau jį viešinti. Viena iš tų viešinimo priemonių yra važiuoti į konferencijas, pasakoti apie savo produktą ir susitikti su žinomais influenceriais, kurie irgi gali padėti.

– Kuris influenceris paliko didžiausią įspūdį?

– Aš sakyčiau Gary Vaynerchuk arba Gary Vee, žinomas verslo influenceris. Labai buvo įdomu, kad jis buvo lygiai toks pat realiame gyvenime, kaip ir prie kamerų. Skirtumas tas, kad kai mes susitikome, vis tiek trys kameros filmavo.

– Tai jis jau negali išeiti iš rolės?

– Aš nežinau, ar tai yra tikras jo personažas, ar ne, bet žmogus labai susikaupė, išklausė, nors turi ypatingą attention deficit disorder [aktyvumo ir dėmesio sutrikimą, red. past.], bet labai susikaupė, išklausė ir buvo įdomus pokalbis.

– Bet jūs nepasibritkijat nusifotografuoti ir su oligarchais, Rusijos oligarchais, kurie yra Amerikos juoduosiuose sąrašuose. Kaip, pavyzdžiui, „Yandex“ įkūrėjas Arkadijus Volozhas, kurį amerikiečiai dabar įtraukė į juoduosius sąrašus.

– Įdomu, nes iš tikro…

– Aišku įdomu, žinoma.

– Konferencija vyko Londone ir kažkaip tas Vakarų pasaulis jį priėmė… Konferencija vadinosi „Founders forum“, joje susirenka žinomi viso pasaulio įkūrėjai. Ir jis, ko gero, susilaukė labai daug dėmesio ne tik dėl to, kad jis yra bi –bi –bilionierius. Vienas iš tokių įdomių variantų, kada tu darai technologinį startuolį, bet ir tuo pačiu turi ir Vladimirovičiui įtikti. Jam pavyko tai padaryti. Kaip, pavyzdžiui, Pavelui Durovui, „Telegram“ ir „V kontakte“ įkūrėjui to padaryti nepavyko. Tai įdomu buvo ir su juo pabendrauti.

– Neklausėt, kieno Krymas?

– Ne, iki tokių temų nepriėjome.

Visas pokalbis su J. Pikeliu: