„Small Planet Airlines“ teigimu, nors įmonės Lenkijoje ir Vokietijoje veikė savarankiškai, dalis paslaugų grupėje buvo teikiama centralizuotai – iš Vilniaus biuro.

„Dėl sumažėjusio Lenkijos bendrovės orlaivių parko ir restruktūrizacijos proceso Vokietijoje, susitraukė „Small Planet Airlines“ veiklos apimtys, todėl turėjome atsisveikinti su 44 darbuotojais Lietuvoje (iš viso jų buvo 362, dalis – skraidantis personalas)“, – nurodoma BNS atsiųstame „Small Planet Airlines“ komentare.

Bendrovės teigimu, atleidžiami darbuotojai aptarnaudavo Lenkijoje arba Vokietijoje veikiančias įmones teikdami finansinės apskaitos, skrydžių valdymo, įgulų darbo planavimo, klientų aptarnavimo ir kitas paslaugas.

„Etatų skaičius buvo mažinamas ir Lenkijos įmonės administracijoje“, – pridūrė „Small Planet Airlines“.

Pasak „Small Planet Airlines“, kol kas anksti kalbėti apie tolesnius personalo valdymo planus. Lenkijoje ir Vokietijoje vyksta restruktūrizacijos procesai – ieškoma geriausio būdo optimizuoti įmonių veiklą, norima pritraukti papildomų finansinių investicijų.

„Investuotojų susidomėjimo jau esame sulaukę, tačiau kol kas vyksta derybos, tad dar anksti komentuoti, koks bus galutinis restruktūrizacijos procesų rezultatas“, – rašoma bendrovės pranešime.

Užimtumo tarnyba anksčiau ketvirtadienį patvirtino BNS, kad spalio 11 dieną jos Vilniaus klientų aptarnavimo departamentas gavo pranešimą apie grupės darbuotojų atleidimą iš „Small Planet Airlines“ lapkričio 12-30 dienomis, o priežastimi nurodoma „perteklinių darbuotojų atliekama perteklinė darbo funkcija“.

Spalio pradžioje pranešta, kad „Small Planet Group“ ėmėsi įmonės Lenkijoje restruktūrizavimo. Jis pradėtas gavus teismo leidimą. Anksčiau pertvarka prasidėjo ir Vokietijoje.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)