Vos 16-os metų moksleivė dėl kiekvieno rimto žingsnio savo reklaminio modelio karjeroje iki šiol tariasi su tėvais, tačiau tai Viktorijai jokia kliūtis. Mergina ne tik uždirba iš savo veiklos „Instagram“ tinkle, bet ir turi galimybę dirbti su pačiais garsiausiais šalies fotografais ar internete reklamuoti pasaulyje žinomus prekinius ženklus.

„Prieš dvejus metus susikūriau „Instagram“ anketą. Iš pradžių ten dalinausi visiškai paprastomis nuotraukomis, tačiau pastebėjau, kad fotografijos, kuriose matosi mano plaukai, ten sulaukia daugiau dėmesio, todėl pradėjau juos rodyti vis dažniau. Netrukus mano sekėjų skaičius ėmė sparčiai augti“, – pamena moksleivė.

Į populiariausių lietuvių dešimtuką „Instagram“ tinkle patenkanti Viktorija tikina, kad savo netradicinio ilgio plaukus ji prižiūri gana įprastai.

„Niekada nesureikšminau savo plaukų ilgio, mano tikslas visada buvo, kad jie būtų sveiki ir prižiūrėti. Kai pastebėdavau, kad jie sunkiai šukuojasi ar negražiai krenta, galiukus patrumpindavau. Dabar jų ilgis apie 120 centimetrų“, – pasakoja ji.

Pasiteiravus, ar tokio ilgio plaukų priežiūrai tenka aukoti daug laiko, Viktorija tikina, kad visa tai jai jau tapo įpročiu.

„Nepasakyčiau, kad jie sukelia daug problemų. Tikriausiai aš tiesiog įpratusi. Jei skubu plaukus išsiplaunu per 10 minučių. Kadangi stengiuosi nenaudoti džiovintuvo, plaukų džiovinimas trunka ilgiau. Dažniausiai, jei kažkur ruošiuosi išeiti, pradedu nuo plaukų plovimo, o kol rengiuosi, dažausi plaukai išdžiūva patys“, – teigia ji.

Viktorija Jukonytė

Nors daugelis socialiniuose tinkluose išgarsėjusių jaunuolių neretai susiduria su neigiamais komentarais, kritika, laimei, Viktorijai to patirti tenka gana mažai.

„Nesulaukiu labai daug negatyvo. Jei kas ir parašo kažką negražaus, nesureikšminu to. Galbūt anksčiau būdavo sunkiau, bet dabar jau nebekreipiu į tai dėmesio“, – tikina ji.

Neigiamų emocijų mergina tikina nejaučianti ir klasiokų tarpe ar bendraujant su kitais modeliais.

„Už kasyčių tampydavo pradinėse klasėse, dabar bendraamžiai jau užaugo“ – nusijuokia pašnekovė.

„Pavydo daug nejaučiu. Mane supa labai geri žmonės. Klasės draugės labai palaiko, sutariame puikiai. Esu pasirašiusi kontraktą su modelių agentūra, bet dar nesu profesionalus modelis, todėl konkuruoti su kitomis merginomis tenka retai“, – paaiškina ji.

Nors mados versle Viktorija nesiskundžia gautais darbo pasiūlymais, apie tarptautinę modelio karjerą ji kol kas nesvajoja.

Viktorija Jukonytė

„Šiai rinkai reikalingos aukštesnio ūgio merginos. Mano ūgis yra 172 centimetrai – daugeliui pasaulio šalių jis yra per mažas. Taip pat dėl savo nestandartinio ilgio plaukų sulaukiu mažiau užsakymų. Šiuo metu daugiausiai dėmesio skiriu „Instagram“ paskyrai, per kurią yra derinami įvairūs reklamos užsakymai ar fotosesijos, filmavimai“, – dėsto mergina.

Dalis žmonių galėtų pagalvoti, kad 16-metei tokia veikla – itin pavojinga, tačiau Viktorija sako, jog jos tėvai yra labai supratingi.

„Tėvai mane palaiko. Aš pati suvokiu ribas ir galimas veiksmų pasekmes. Manau, kad rizika egzistuoja visur“, – tiki ji.

Viktorija Jukonytė

Socialiniuose tinkluose Viktorija sulaukia nemažai dėmesio iš vaikinų, tačiau oficialiai pranešusi, kad ji ir vilnietis Elonas Penikas, socialiniuose tinkluose išgarsėjęs dėl savo ištreniruoto kūno, yra pora, simpatiją rodančiųjų gerokai sumažėjo.

„Dėmesio nemažai sulaukiu tiek iš vaikinų, tiek iš merginų. Turiu draugą ir su juo esu pasidalinusi ne viena nuotrauka, todėl šiuo metu žinučių iš vaikinų gaunu nedaug“, – sako mergina.

Be savo ilgų plaukų Viktorija internautų dėmesio sulaukia ir dėl savo pomėgio sportui. Dažnai iš sporto salės prieš veidrodį pozuojanti mergina sako, kad sportuoti ji randa laiko net ir būdama kitame mieste.

„Tikriausiai nerastume merginos, kuriai nerūpėtų, kaip ji atrodo. Stengiuosi prisižiūrėti, sportuoju, sveikai maitinuosi. Manau, kad grožio kūrimas neturi apibrėžto laiko, juk net ir miegas, gera nuotaika, sveika mityba prisideda prie viso to. Tačiau spaudimo dėl to nejaučiu. Savimi rūpinuosi visada, bet ne dėl to, kad man svarbu, ką pagalvos kiti, o tam, jog pati gerai jausčiausi“, – tikina ji.

Nors populiarumas internete ne vienam galėtų aptemdyti protą, Viktorija pasakoja, kad ateityje planuoja pirmiausiai savo dėmesį skirti mokslams, studijoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (348)