Italijos populistų vyriausybė pirmadienį Briuseliui pateiks preliminarų biudžeto projektą, siekiant užtikrinti, kad jis nepažeidžia ES stabilumo ir augimo pakto. Europos Komisija jau yra pareiškusi, kad šis biudžeto projektas veikiausiai pažeis pakto reglamentuotas normas.

„Mes nežinome, ar deficitas kitąmet sieks tik 2,4 proc. ar dar daugiau. Italijos vyriausybės aprašytos priemonės deficitui sumažinti nėra pakankamos sumažėjimui užtikrinti. Taip pat augimas gali sulėtėti“, - kasmečiame Tarptautinio valiutos fondo ir Pasaulio banko organizuojamame viršūnių susitikime teigė vienas aukštas ES pareigūnas.

ES nuogąstavimai kyla dėl Italijos skolinimosi planų, kurie patrigubins ankstesnės Italijos vyriausybės planuotą biudžeto deficitą, suduodami dar vieną smūgį jau ir taip silpnai Italijos ekonomikai. Italijos valstybės skola siekia 133 proc. bendrojo vidaus produkto. Šis dydis ES yra antras po Graikijos.

Investuotojai pardavinėjo Italijos vyriausybės obligacijas nuo pat rugsėjo pabaigos, kai vyriausybė paskelbė biudžeto deficito planus. Tuo tarpu 10 metų trukmės vyriausybės obligacijų palūkanų normos kilo iki 3,5 proc.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją