Verčiau pasitelkite šiuos patarimus:

1. Soda ir kavos filtras

Soda – nepamainoma pagalbininkė namuose. Ši puiki valomoji priemonė panaikins ir nemalonius kvapus. Paimkite švarų kavos aparato filtrą, įberkite į šaukštelį sodos, įlašinkite eterinio aliejaus ir užriškite su gumele. Šis ryšulėlis sugers nemalonų kvapą, o eterinis aliejus atliks natūralaus aromatizatoriaus funkciją. Įdėkite į kiekvieną batą po tokį ryšulėlį ir palikite nakčiai.

2. Vatos diskeliai

Galima užlašinti ant vatos diskelio ar vatos gumulėlio citrinų eterinio aliejaus ir įdėti į sportinius batus. Po kiek laiko pajusite, kad nemalonaus kvapo neliko.

3. Saulės poveikis

Jei po ranka nėra jokių valymo priemonių ir eterinių aliejų, pastatykite sportinius batus saulėje (padėkite ant palangės ar pastatykite balkone). Kai batai įšils, nemalonus kvapas išgaruos, nes bakterijos jų viduje nustos daugintis.

4. Šaldymo kamera

Jei nėra saulės, imkitės kitokių priemonių. Įdėkite sportinius batus į maišelį ir palaikykite 12 val. šaldymo kameroje. Šiuo atveju nemalonų kvapą sukeliančias bakterijas išnaikins šaltis.

5. Naudokite citrinos arba apelsino žievelę

Jei sportiniams batams nepakenks drėgmė, patrinkite citrinos ar apelsino žievele. Natūralus aromatas – ne mažiau veiksmingas už eterinį aliejų.

6. Dezinfekuokite medicininiu spiritu

Įpilkite spirito į buteliuką su purkštuku ir papurkškite į batų vidų. Medicininis spiritas turi antibakterinį poveikį, tad bakterijų neliks nė ženklo. Be to, spiritas padžiovins drėgnus sportinius batus, nes greitai garuoja.

7. Muilas

Ir dar vienas būdas – muilas. Įdėkite į batų vidų po sausą gabalėlį muilo, jis sugers nemalonų kvapą ir paskleis malonesnį aromatą.

Bent vieną iš išvardintų priemonių tikrai rasite namuose, taigi drąsiai bandykite ir jūsų batai visada maloniai kvepės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)