Spalio 9 dieną DELFI surinko keliose Vilniaus ir Panevėžio „Neste“, „Orlen Lietuva“ ir „Circle K“ degalinėse skelbiamas degalų kainas.

Vilniaus Savanorių prospekte esančioje „Neste“ degalinėje litras A95 benzino kainavo 1,32 euro, dyzelino – 1,285 euro. Palyginus su Pricer.lt skelbiamais rugsėjo 17 dienos duomenimis, „Neste“ tinkle benzinas per maždaug mėnesį pabrango 3 centais, dyzelinas – 7 centais.

Spalio 9 dieną Panevėžyje „Neste“ degalinėje tiek benzinas, tiek dyzelinas buvo 2 centais pigesni nei Vilniuje. Tačiau kaip ir Vilniuje skirtumas tarp benzino ir dyzelino nuo rugsėjo vidurio iki spalio vidurio sumažėjo 4 centais.

„Orlen Lietuva“ degalinėje Panevėžyje antradienį litras A95 benzino kainavo 1,349 euro, dyzelino – 1,319 euro. Kaip ir „Neste“, čia degalai pabrango atitinkamai 3 ir 7 centais.

Vilniaus Kareivių gatvėje esančioje „Circle K“ degalinėje spalio 9 dieną benzinas kainavo 1,341 euro, dyzelinas 1,311 euro. Čia per mėnesį degalai pabrango šiek tiek mažiau, atitinkamai 2 ir 6 centais. Tačiau skirtumas tarp kuro rūšių buvo toks pats – 3 centai.

Pastaruoju metu pasaulinėse rinkose pastebimas naftos kainų augimas. Praėjusią savaitę „Brent“ rūšies naftos kaina kirto 80 JAV dolerių už barelį ribą.

Kaip ne kartą yra aiškinę degalinių atstovai, mažmeninėms kuro kainoms įtakos turi ne tik didmeninės naftos kainos, bet dar daugybė kitų veiksnių – pavyzdžiui, mokesčiai, sukauptos atsargos ir t.t.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (249)