Kaip BNS sakė ministro patarėjas Karolis Vaitkevičius, Valstybinis gyventojų apsaugos planas antaujintas, „atsižvelgiant į naujas grėsmes, galinčias kilti dėl branduolinio incidento Baltarusijos respublikoje“, kur statoma Astravo atominė elektrinė (AE).

„Nors Lietuva deda ir dės pastangas, kad įstatymų nustatyta tvarka ir toliau būtų siekiama sustabdyti šio objekto paleidimą, taip pat turime atsakingai vertinti situaciją, racionaliai numatyti įvairius scenarijus ir būti jiems pasirengę“, – sakė K. Vaitkevičius.

Planas artimiausiu metu bus pristatytas Vyriausybėje, ministras jau aptarė jį su savivaldybių vadovais, pačios savivaldybės dalyvavo darbo grupėse rengiant planą, taip pat organizuotose pratybose.

Astravo AE statoma už 50 kilometrų nuo Vilniaus, darbus vykdo Rusijos valstybinė korporacija „Rosatom“, projektą finansuoja Rusijos Vyriausybė. Lietuva yra pagrindinė statomos jėgainės kritikė - jos teigimu, objektas statomas nesaugiai, nesilaikant tarptautinių įsipareigojimų, tuo metu Minskas kaltinimus neigia.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)