Šį sezoną 27-erių A. Kokorinas atstovauja Sankt Peterbugo „Zenit“, o 30-metis P. Mamajevas – „Krasnodar“ klubui.

Į rinktinę žaisti Tautų lygos rungtynių šį kartą nepakviesti futbolininkai labai rimtų problemų prisidarė ankstų pirmadienio rytą, viduryje Maskvos sumušę grupę žmonių.

Pradžioje į viešumą iškilo incidentas, užfiksuotas Maskvos kavinėje „Kofemanija“.

Ten futbolininkų rūstybę užsitraukė keletas Rusijos valdininkų, kurie buvo sumušti.

Anot nukentėjusiųjų, padarę pastabą dėl nederamo neblaivių vyrų elgesio, jie buvo užpulti.

Vienas iš nukentėjusiųjų – korėjiečių kilmės Denisas Pakas, einantis aukštas pareigas Rusijos pramonės ir prekybos ministerijoje. Jam muštynių metu nuskeltas dantis – valdininkui smogta su kėde per galvą.

Muštynių metu nukentėjo ir kitas aukštas valdininkas – Federalinio mokslų tyrimo centro valdininkas Sergejus Gaisinas.

Dėl incidento jau iškeltos baudžiamosios bylos.

Kiek vėliau į viešumą iškilo ir daugiau faktų – paaiškėjo, kad dar prieš incidentą kavinėje futbolininkai siautėjo Maskvos gatvėse.

Anot „Interfaks“ ir „Mash“ pranešimų, iš vieno Maskvos striptizo klubo ryte neblaivūs išgriuvę futbolininkai ėmė spardyti automobilius. Gavę pastabą, jie sumušė ją pasakiusį asmenį.

Paaiškėjo, kad tai asmeninis Rusijos „Pirmojo kanalo“ laidų vedėjos Olgos Ušakovos vairuotojas Viktoras Solovjovas.

Spardomam ir kumščiais daužomam vyrui sulaužyta nosis, jis patyrė smegenų sutrenkimą.

„Mane daužė rankomis ir kojomis. Aš ne kartą kritau ant asfalto. Daužė ir į galvos sritį, o mušdami šaukė, kad nedrįsčiau rašyti skundo policijai“, – pasakojo sumuštas vairuotojas, atpažinęs jį užpuolusius futbolininkus.

Pranešama, kad muštynėse dalyvavo ir A. Kokorino brolis Kirilas, jau 60 kartų baustas dėl kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Kas konkrečiai smūgiavo vairuotojui, aiškinasi Maskvos policija.

Pirmosios sankcijos futbolininkams jau paskelbtos – „Krasnodar“ klubas nutraukė sutartį su P. Mamajevu, beveik neabejotina, kad panašus likimas laukia ir A. Kokorino.

Rusijos žiniasklaida antradienio vakarą apskritai skelbia, kad abiems sportininkams gresia diskvalifikacija iki gyvos galvos. Apie tai paskelbė radijo stotis „Govorit Moskva“, citavusi neįvardintą Rusijos futbolo sąjungos valdininką.

Žinomas Maskvos advokatas Maksimas Paškovas, duodamas interviu „Sport Ekspress“ žurnalistui, teigė, kad dėl įvykdytų grupinio chuliganizmo aktų P. Mamajevui ir A. Kokorinui gali grėsti laisvės atėmimo bausmė iki 7 metų.

Tuo metu vėlų antradienio vakarą Rusijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad abu incidente dalyvavę futbolininkai policijos pareigūnų bus apklausti tik trečiadienį, nors anksčiau skelbta apie kur kas operatyvesnę apklausą, turėjusią vykti jau antradienį po pietų.

Manoma, kad A. Kokorinas ir P. Mamajevas tokiu būdu tempia laiką norėdami, kad iš jų organizmų visiškai pasišalintų alkoholio pėdsakai.

Savo ruožtu Rusijos futbolo bendruomenėje jau pasigirdo raginimų, kad kiti klubai boikotuotų šalies čempionatą tokiu atveju, jei „Zenit“ klubas nenutrauks kontrakto su A. Kokorinu.

Galima prisiminti, kad A. Kokorinas ir P. Mamajevas savo žygdarbiais už aikštės ribų išgarsėjo dar 2016-aisiais, kai Rusijos rinktinei iškritus iš Europos čempionato, taškė pinigus prabangiam šampanui Monako baruose – kartu užsisakė 500 butelių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (176)