Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) pirmadienį priėmė prašymą ir paprašė šalių pateikti atsiliepimus. Bylos nagrinėjimo data dar nepaskelbta, BNS pranešė teismo atstovė Dovilė Bružaitė. Pasak jos, prašymas yra neviešas, byla ir anksčiau nagrinėta neviešai.

LAT šių metų vasarį galutinai atmetė P. Kravto ir jo žmonos Ilonos Kravtienės skundą. Jie siekė iš didžiausios „Achemos grupės“ akcininkės Lydos Lubienės atgauti 120 akcijų (apie 5,4 proc. įstatinio kapitalo), o iš jos dukros Viktorijos Lubytės - 36 akcijas (1,6 proc.).

Petras Kravtas
P. Kravtas tvirtino, kad žodiniu susitarimu neterminuotai ir neatlygintinai B. Lubiui panaudos pagrindais buvo perdavęs valdyti 8 proc. (8 vienetus) tuometinės „Viachemos“ (dabar - „Achemos grupė“) akcijų. Verslininkas tikino, jog 1995 metų vasarį bendrovės valdyba jam leido akcijas perleisti B. Lubiui, o po jo mirties šias akcijas nepagrįstai perėmė jo paveldėtojos.

Tačiau, pasak teismo, Kravtų šeima neįrodė, kad akcijos B. Lubiui buvo perleistos tik laikinai, o ne jo nuosavybėn. Anot teismo, tokią išvadą leidžia daryti P. Kravto kreipimasis į „Viachemos“ valdybą dėl leidimo perleisti akcijas, tokio leidimo išdavimas, akcijų perleidimo Bronislovui Lubiui registravimo akcininkų registracijos knygoje faktas, liudytojų parodymai, aplinkybė, jog perleidus akcijas, nutrūko ir dividendų mokėjimas.

L. Lubienė ir V. Lubytė kartu valdo 54,07 proc. „Achemos grupės“ akcijų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)