Dokumentus pateikė 12 pretendentų, 7 jų atitiko keliamus reikalavimus, praneša ŽŪM.

Artimiausiu metu bus patvirtinta atrankos komisija. Pretendentai į projekto vadovo vietą prieš dvi darbo dienas bus informuoti apie atrankos datą. Planuojama, kad galutinė atranka turėtų įvykti kitą savaitę.

Projekto vadovas planuos ministerijos ir jos valdymo srities įstaigų perkėlimo į kitą vietovę įgyvendinimo priemones, organizuos ir kontroliuos jų įgyvendinimą bei atsakys už suplanuotų rezultatų pasiekimą laiku.

Žemės ūkio ministeriją planuojama perkelti į Kauną 2019 m. pabaigoje - 2020 m. pradžioje.

ELTA primena, kad ketinimas į Kauną perkelti Žemės ūkio ir Aplinkos ministerijas buvo minimas Vyriausybės programoje.

Pradėjęs eiti žemės ūkio ministro pareigas, Giedrius Surplys apie perkėlimą ėmė kalbėti užtikrintai.

Ministras jau yra aptaręs su Kauno miesto meru Visvaldu Matijošaičiu klausimą dėl tinkamų ministerijai patalpų paieškos. Norima, kad jos būtų arčiau miesto centro, kurį būtų patogu pasiekti ministerijos darbuotojams, atvažiavusiems iš Vilniaus traukiniu. Kuriame jau pastatytame ar dar tik statomame pastate Kaune galėtų įsikurti Žemės ūkio ministerija, kol kas nežinoma. Konkrečią jos vietą nulems konkursas, patalpų savininkų siūlomos nuomos kainos. Tačiau jau dabar svarstoma, kad būtų visai palankus variantas patalpas ne nuomotis, bet įsigyti, nes per dešimtmetį mokant nuomą galima sudėti pastato kainą.

Perkėlus ministeriją į Kauną, vilniečiams darbuotojams galėtų būti kompensuojamos kelionės išlaidos, taip pat kelionės laikas galėtų būti įskaičiuojamas į darbo laiką. Galimas variantas ir bent penkias dienas per mėnesį daliai darbuotojų taikyti lankstaus darbo grafiką, nes yra užduočių, kurioms reikia tik kompiuterio, ir jas nesunku atlikti ir neišvažiuojant iš Vilniaus. Taip pat ministras užsiminė aptaręs su Kauno miesto meru ir vietų ministerijos darbuotojų vaikams parūpinimo (jei toks poreikis būtų) darželiuose bei mokyklose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)