„Coface" nurodo, kad Lietuvoje 2017 metais bankrotų skaičius išaugo 9,9 proc., iki 2 951, o 2018 ir 2019 metais dar padidės – atitinkamai 8,7 proc. ir 9,2 proc. Pagal bankrotų augimo tempą Lietuvai abejų metų prognozėse skiriama antroji vieta po Lenkijos.

Tačiau Audito, apskaitos, turto vertinimo ir nemokumo valdymo tarnyba nurodo, kad šių metų pirmojo pusmečio duomenys daugmaž atitinka 2009 ir 2015 metais pradėtų bankroto procedūrų skaičių. Todėl prognozuoja, kad „jei ekonominė situacija nepasikeis“, iki 2018 metų pabaigos iš viso turėtų būti pradėta apie 2 tūkst. bankroto procesų - maždaug trečdaliu mažiau nei pernai.

Bankroto ir restruktūrizavimo administratorius, „Jurex“ verslo ginčų advokatų kontoros partneris Marius Tamošiūnas atkreipia dėmesį, kad Lietuvos įmonių ir kitų valstybių įmonių bankrotų statistiką reikėtų vertinti kritiškai, nes Lietuvos bankrotų statistiką vis dar iškreipia Valstybinė mokesčių inspekcijos ir „Sodros“ kova su įmonėmis „zombiais“.

Pirmąjį 2018 metų pusmetį Lietuvoje buvo pradėtos 1 112 įmonių bankroto procedūros, tai 34,4 proc. mažiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai. „Creditinfo“ duomenimis, Lietuvos įmonių kredito reitingai šiemet, palyginti su praėjusiais metais, pagerėjo

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)