DELFI sulaukė ne vieno skaitytojo pastebėjimo apie tai, kad vertėtų pasidomėti R. Piniko advokatės ryšiais Klaipėdos prokuratūroje, kur šiuo metu ir yra tiriama D. Didžiūnaitytės byla. Pasirodo, kad įtariamajam atstovaujančios advokatės vyras Alius Galminas (taip pat dirba advokatu ir kartu su žmona turi bendrą kontorą Klaipėdoje – DELFI) yra prokuroro Sauliaus Galmino brolis. Atsirado manančių, kad dėl modelio žūties įtariamas prodiuseris R. Pinikas neatsitiktinai pasirinko būtent šią advokatę, neva jis žinojo jos vyro giminystės ryšius prokuratūroje ir bandė tuo pasinaudoti.

Nors žuvusios manekenės bylą narplioja Klaipėdos apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Arūnas Saunorius, kurio nesieja jokie giminystės ryšiai su Galminų šeima, atsirado klausiančių – ar jo kolega S. Galminas gali kaip nors jį paveikti?

Šis faktas labai neramino modelio artimuosius

DELFI susisiekė su žuvusio modelio šeimai atstovaujančiu advokatu Gintaru Černiausku ir jo paklausė, ar šie saitai jam yra žinomi, tačiau pašnekovas teigė šia tema nediskutuojantis.

„Teko girdėti tokių gandų, tačiau stengiuosi tokiais klausimais neužsiimti. Toks duomenų rinkimas gali baigtis nemalonumais. Nesidomėjau tokiais dalykais. Nesinori lįsti į tokias temas, knaisiotis pro prokuroro ir advokato giminystės ryšius, paskui nuo to galima nukentėti“, – kalbėjo advokatas.

Tragiškai žuvusios D. Didžiūnaitytės mama Daiva šia tema turėjo pasakyti šiek tiek daugiau. Ji DELFI patikino šį faktą žinojusi jau gana ilgą laiką.

„Mes tai sužinojome ganėtinai seniai, po Naujųjų metų. Šis faktas mūsų šeimą labai neramino, bet mūsų advokatas pasakė, kad reikia tikėtis, jog tai neturės jokios įtakos mūsų prokuroro darbui, bet, kas galėtų paneigti, kad ta įtaka vis dėlto yra? Manau, kad tokia mintis peršasi intuityviai“, – pasakojo pašnekovė.

Moteris atskleidė, kad būtent šie giminystės ryšiai Klaipėdoje buvo viena iš priežasčių, kodėl Dovilės šeima norėjo bylą perkelti į sostinę.

„Tą norėjome padaryti būtent dėl šito fakto, nes tai mus labai neramino. Vis tik juk tai yra advokatės vyro brolis, kuris yra kolega mūsų prokurorui, tai gana daug reiškia, ar ne?“ – svarstė ji.

Kaip tikina Daiva, ji kartu su šeima ne kartą bandė prašyti, kad šią bylą imtų nagrinėti kita prokuratūra, tačiau tokios jų pastangos buvo bevaisės.

„Mes tris kartus rašėme skundus ir prašymus, bet nieko – visą laiką atmetama. Susidaro įspūdis, kad mūsų prašymai atmetami automatiškai, net neįsigilinus“, – kalbėjo žuvusios D. Didžiūnaitytės mama.

A. Galminas: brolis negali padaryti jokios įtakos kitam prokurorui

Susisiekus su R. Piniko advokatės vyru A. Galminu, šis DELFI patvirtino, kad jo brolis iš tiesų yra prokuroras S. Galminas, tačiau tame nemato jokios problemos.

„Taip, giminystės ryšiai yra, tik nelabai suprantu, kas čia tokio?“ – paklausė jis.

Papasakojus, kad kai kurie žmonės mano, jog šie ryšiai neva gali pagelbėti jo žmonai, atstovaujančiai R. Pinikui D. Didžiūnaitytės byloje, advokatas skuba paaiškinti esamą situaciją.

„Esame abu advokatai, turime bendrą kontorą, o tai, kad mano brolis yra prokuroras – nėra jokio skirtumo. Juk ne šis prokuroras veda ikiteisminį tyrimą. Jis visiškai neturi jokio suinteresuotumo kuruojant šią bylą“, – tikino A. Galminas.

„Pavyzdžiui, jei tą bylą vestų mano brolis, jis turėtų nusišalinti ir ją perduoti kitam prokurorui. Ir teisme jis negalėtų būti kaip gynėjas, o aš – kaip kaltintojas. Yra buvę tokių atvejų, tačiau mano brolis nusišalindavo, paskirdavo kitą prokurorą ir viskas. Tokių pavyzdžių yra daug. Žmonės be reikalo nuogąstauja“, – pridūrė pašnekovas.

Pasiteiravus, ar jo giminaitis S. Galminas gali bent menkiausiai patarti savo kolegai, prokurorui A. Saunoriui, advokatas tikina, kad tai neįmanoma.

„Ne, tikrai ne. Mano brolis dirba visai kitame skyriuje – ekonominių bylų, o A. Saunorius – organizuotų nusikaltimo skyriuje. Ten yra visai kitos bylos. Tikrai nėra ir negalėtų būti jokios įtakos tame, jų net viršininkai skirtingi“, – kalbėjo A. Galminas.

„Šiuo atveju žmonėms, matyt, suveikė tos pačios pavardės principas ir jiems paprasčiausiai tapo įdomu, tačiau tai nieko bendro neturi. Norisi, kad žmonėms iš tikrųjų būtų aišku, jog nekiltų jokių klausimų dėl šios situacijos. Jokių įtakų nėra ir negali būti“, – dar kartą pabrėžė jis.

Tragiškos nelaimės detalės sugulė jau į 11 tomų skaičiuojančią bylą

DELFI primena, kad tragiška nelaimė įvyko 2017-ųjų lapkričio 20-ąją, kuomet šalia „Amberton Klaipėda“ viešbučio buvo rastas modelio D. Didžiūnaitytės kūnas. Manekenė iškrito iš bendro naudojimo balkono, esančio 14-ame aukšte.

Lemtingąjį tragedijos vakarą ji leido su prodiuseriu R. Piniku, kuris tapo pagrindiniu šios nelaimės liudininku ir įtariamuoju. Istorijoje minimas ir dar vienas vyras – medikas Aivaras Miltenis, kuris neva turėjo pagelbėti merginai, tačiau jis taip pat tapo įvykio liudininku.

Kaip skelbė modelio artimieji, tyrimo metu paaiškėjo, kad merginos kraujyje buvo rasta kelių skirtingų rūšių narkotikų – vienas iš jų buvo „oksidas“, kuris dar yra vadinamas prievartavimo narkotiku. Ant minėtų vyrų krito šešėlis, kad abu istorijos liudininkai manekenę galėjo apsvaiginti ir ja pasinaudoti.

Merginos žūtis iki šiol yra didžiulė mįslė. Kaip DELFI teigė Klaipėdos prokuratūra, šią bylą sudaro jau 11 tomų ir šis skaičius su laiku tik didės.

Pagalbos telefonai:
Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Jaunimo linija Budi savanoriai konsultantai 8 800 28888 I-VII, visą parą
Vaikų linija Budi savanoriai konsultantai, profesionalai 116 111 I-VII, 11:00 - 23:00
Linija Doverija (rusų kalba paaugliams ir jaunimui) Emocinę paramą teikia: savanoriai moksleiviai 8 800 77277 II–VI, 16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai 8 800 66366 I-VII, visą parą
Vilties linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai 116 123 I-VII, visą parą
Krizių įveikimo centras Konsultacijos teikiamos per Skype arba atvykus į Krizių įveikimo centrą (Antakalnio g. 97, Vilnius, http://www.krizesiveikimas.lt) 8 640 51555 I-V 16.00–20.00, VI 12.00–16.00
Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.
„Sidabrinė linija“ – draugystės pokalbiai, emocinė ir informacinė pagalba vyresnio amžiaus žmonėms. Budi profesionalūs konsultantai 8 80080020 www.sidabrinelinija.lt pasikalbekime@sidabrinelinija.lt I-V 8.00-22.00, VI-VII 11.00-19.00
Emocinė parama internetu
„Vaikų linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt Atsako per 36val.
„Jaunimo linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: https://jaunimolinija.lt/lt/pagalba/pagalba-pokalbiais-internetu/ Pokalbiai internetu (angl.chat) Kasdien nuo 18 iki 24 val. Emocinė parama elektroniniais laiškais "Jaunimo linijoje" neteikiama
„Vilties linija“ Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.com Atsako per 3 darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“ Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt Atsako per 3 darbo dienas
Psichologinės konsultacijos Rašyti el. paštu: psyvirtual@psyvirtual.lt.Daugiau informacijos svetainėje: http://www.psyvirtual.lt Atsako per 2 darbo dienas
Pagalba nusižudžiusių artimiesiems Rašyti el. paštu: laukiam@artimiems.lt Atsako per 2-3 darbo dienas
Krizių įveikimo centre (Antakalnio g. 97, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Messenger ar Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Visa papildoma informacija – puslapyje www.krizesiveikimas.lt. Pagalba nusižudžiusių artimiesiems: savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt Vaikų ir paauglių krizių intervencijjos skyrius. Veikia visą parą. (8-5) 275 75 64.
Pagalba turintiems priklausomybių
Norėdami gauti pagalbos kreipkitės į savo šeimos gydytoją ar artimiausią Priklausomybės ligų centrą:
RPLC Vilniaus filialas 8(52)137808 registratura@rplc.lt P. Širvio g. 5
RPLC Kauno filialas 8(37)333255 registratura.kaunas@rplc.lt Giedraičių g. 8
RPLC Klaipėdos filialas 8(46)415025 registratura.klaipeda@rplc.lt Taikos pr. 46
RPLC Šiaulių filialas 8(41)455644 registratura.siauliai@rplc.lt Daubos g. 3
RPLC Panevėžio filialas 8(45)582673 registratura.panevezys@rplc.lt Elektronikos g. 6
Anoniminių alkoholikų draugija +370 685 05191 info@aalietuvoje.org
Pilnų namų bendruomenė +370 698 73005 info@pnb.lt
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (385)