Nuo 2004 iki 2018 m. Rusijos rinktinės nariu buvęs vartų sargas viešai paskelbė apie savo sprendimą baigti karjerą nacionalinėje ekipoje.

32-ejų metų rusas, visą karjerą atstovaujantis Maskvos CSKA komandai, apie savo sprendimą paskelbė būtent per CSKA oficialų interneto puslapį.

„Kiekviena istorija turi savo pradžią ir pabaigą. Ir dabar mano istorija rinktinėje pasiekė savo logišką finišą.

Man buvo didžiulė garbė ne tik ginti Rusijos rinktinės garbę namuose vykusiame pasaulio čempionate, bet ir būti jos kapitonu. Jeigu atvirai, apie tai niekada net ir nesvajojau. Manau, kad būtent šis įvykis ir tapo mano karjeros viršūne nacionalinėje rinktinėje.

Mes neiškovojome medalių, tačiau visi vaikinai stengėsi, kiek tik galėjo. Manau, kad patekimas į ketvirtfinalį komandai yra geras pasiekimas“, – teigė I. Akinfejevas, iš viso rinktinėje sužaidęs 111 rungtynių.

Anot jo, 15 metų rinktinėje – ilgas laiko tarpas.

„Kiekvienais metais man buvo vis sunkiau žaisti dviem frontais, pakelti didžiulius krūvius. Manau, kad atėjo laikas užleisti vietą jaunesniems kolegoms“, – savo apsisprendimo priežastis vardijo I. Akinfejevas, vasarą vykusiame pasaulio čempionate tapęs Rusijos rinktinės herojumi aštuntfinalio 11 m baudinių serijoje, kurioje šeimininkai eliminavo vienus iš favoritų ispanus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)