Šį savaitgalį, pagaliau, lankytojai pamatys beveik metus kurtą ir kruopščiai dėliotą renginio turinį. Oficialioje „Comic Con Baltics“ atidarymo ceremonijoje, ant scenos pakviesti renginio svečiai atsakė po vieną jų gerbėjų specialiai jiems sugalvotą klausimą.

„Kita „Karibų Piratų“ dalis turėtų būti statoma Vilniuje, juodąjį perlą galėtume nuleisti į upę“ – paklaustas ar jam patinka Lietuvoje, atsakė Kevinas McNally. O Johnas Rhysas-Daviesas, tik užlipęs ant scenos, pilnutėlę salę pradžiugino sakydamas: „Jūs esate nuostabūs, gražūs ir išsilavinę žmonės, ačiū, kad atvykote čia“.

Po oficialios renginio atidarymo ceremonijos iš karto prasidėjo abi renginio dienas truksiančios diskusijos ir kūrybinės dirbtuvės su atvykusiais aktoriais iš „Sostų karų“, „Vaikštančių numirėlių“, „Keršytojų“, „Vampyrų dienoraščių“ ir kitų didelių projektų bei garso režisierėmis, Lietuvių kilmės iliustratoriumi Kaz Prapuoleniu ir internetinių komiksų žvaigžde Nicku Seluku. Lankytojai taip pat turės galimybę susipažinti su daugybe premjerinių Lietuviškų filmų ir jų kūrybinėmis komandomis. Aktoriai renginyje taip pat fotografuosis su gerbėjais ir dalins parašus. Tai viena iš seniausių „Comic Con“ tipo renginių praktika. Galite susipažinti su visa renginio programa.

Renginio erdvėse vėl apstu įvairių atributų iš kino filmų, apsilankiusius turėtų nustebinti autentiškai įrengta „Jūros periodo parko“ erdvė. Organizatoriai, atsižvelgdami į praėjusių metų populiarumą ir žmonių nusivylimą nespėjus nusifotografuoti prie šių atributų, į renginį vėl atvežė Geležini sostą, visiems gerai atpažįstamą iš „Sostų karų“ ir „Atgal į ateitį“ mašiną DeLorean.

Šiek tiek vėliau prasidės ir didžiausias Baltijos šalyse Cosplay konkursas. Šiais metais įvyks daugiau nei 114 pasirodymų, o sekmadienį tarptautinė komisija išrinks nugalėtojus, kurie atstovaus LietuvaiNordic Cosplay Championship“ Švedijoje ir „Cosplay World MastersPortugalijoje.

Šeštadienį renginys tęsis iki 19 val. Sekmadienį iki - 18 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)