1. Bermudų trikampis.

Viena iš žinomiausių vietų, patenkanti į pirmąsias sąrašo aukštumas, yra Bermudų trikampis. Tai mistinis žemės plotas, besidriekiantis nuo Bermudų salų, stūksančių šiaurėje, iki pietų Floridos, o toliau besitęsiantis į rytus link Bahamų salų, palei Puerto Rikos pakrantę. Būtent šioje vietoje daugelį metų neaiškiomis aplinkybėmis dingdavo daugybė lėktuvų ir laivų. Taip pat yra žinoma, kad 1918 metais, šiame Bermudų trikampyje dingo JAV laivyno kateris, plukdęs 309 įgulos narius.

Mistiškos vietos

2. Mičigano trikampis.

Ši vieta nors ir nėra tokia įžymi kaip jo giminaitis, stūksantis pietuose, tačiau ir šiame trikampyje, esančiame tarp Mičigano ir Viskonsino yra dingę keletas objektų, o žinomiausias iš jų yra Northwest Airlines 2501-ojo skrydžio lėktuvas, skraidinęs 58 keleivius.

3. Beningtono trikampis.

Tai įžymi vieta pietvakarių Vermonte, kurioje 1945-1950 metais paslaptingomis aplinkybėmis dingo 5 žmonės, iš kurių vienas buvo autobuso vairuotojas. Deja, nė vienas iš jų neatsirado. Kiek žinoma, dingusiųjų amžius buvo nuo 8 metų iki 74-erių metų.

4. Nevados trikampis.

Dar vienas dingimas įvyko 2007 metais Nevados valstijoje, 25000 kvadratinių metrų dykumos ir kalnų plote, šalia 51 zonos. Šioje zonoje dingo ir garsusis aviatorius bei nuotykių ieškotojas Steve Fosset, kuris įskridęs į šį trikampį savo mažu lėktuvu, dingo be žinios ir niekas jo niekad nebesurado.

Mistiškos vietos

5. Roanoke kolonija.

Šioje vietoje prasidėję dingimai įvyko anksčiausiai – 1585 metais joje be pėdsako dingo anglų kolonizatoriai. Vienintelė žymė, rasta šioje vietoje, buvo išraižytas vietinės genties pavadinimas – "KROATONATAS", nurodantis, kas galėjo nutikti.

6. Sargaso jūra.

Tai Atlanto vandenyno dalyje esanti vienintelė pasaulio jūra atvirame vandenyne, kurioje dingo daug laivų. Vienas jų, Marie Celeste, visiškai apleistas, bet pilnas maisto ir degalų,
buvo rastas 1872 – aisiais, be jokių nuorodų, kur galėjo dingti visa įgula.

Mistiškos vietos

7. Aukštutinis ežeras.

Giliausias iš visų 3 didžiųjų Šiaurės Amerikos ežerų. Šis vandens telkinys virto kapinėmis net 200 laivų, iš kurių didžioji dauguma niekad taip ir nebuvo surasti, o dingo, rodos, dėl
neaiškių priežasčių.

8. Pietų Atlanto Anomalija.

Tai teritorija, besidriekianti nuo Zimbabvės iki Čilės, kurioje arčiausiai žemės stūkso Van Alleno
spindulinis diržas. Šioje zonoje, nuolat bombarduojamoje protonais ir virš 10 milijonų voltų siekiančia energija, dingo ir Air France 447 skrydžio lėktuvas su 228 keleiviais.

9. Amerikos Nacionaliniai Parkai.

Šiuose parkuose per pastaruosius 150 metų 84 milijonų arų plotuose pradingo 1100 žmonių, daugelis
jų – profesionalūs keliautojai.

Mistiškos vietos

10. 16 greitkelis

16 greitkelio, įsikūrusio Britų Kolumbijoje, Kanadoje, plotas yra daugelio jaunų merginų dingimų vieta. Monica Ingas buvo pirmoji moteris, dingusi 1975 metais. Vėliau čia prapuolė dar 17 žmonių.

11. Andžikunio ežeras.

Nuo 1930-ųjų metų Nunavute, Kanadoje, stūksojo apleistas ežero miestelis, kurio gyventojai keistai pradingo, palikę pradėtus darbus. Taip pat šioje vietoje buvo rasti 2 negyvi šunys, nudvėsę iš bado.

Mistiškos vietos

12. Flanano salos.

Šios salos, įsikūrusios netoli Škotijos krantų, tai švyturio buvimo vieta. 1900 – aisiais laivavedžiai, pastebėję, jog dingo šviesos, ten pasiuntė įgulą. Šioji nerado nė vieno žmogaus viduje, o švyturio darbuotojai buvo dingę neaiškiomis aplinkybėmis.

13. Velnio jūra.

1952 – aisiais metais į šią jūrą buvo pasiųsta Japonijos įgula, turėjusi ištirti nuolat šioje jūroje vykusius dingimus. Tačiau ši taip pat nebesugrįžo iš mistiškos dingimų vietos.

Mistiškos vietos


14. Suvijos įlanka Turkijoje.

Šioje vietoje Pirmojo pasaulinio karo metais dingo anglų karių batalionas, po to, kai buvo pranešta, kad „keistas debesis apgaubė visą slėnį“. Manoma, jog pagrindinė dingimo priežastis buvo tuometinės Osmanų imperijos kariai.

15. Mesa Verdė.

Senovės žmonės uoliniuose kalnuose sukūrė itin sudėtingus būstus dar prieš europiečiams atvykstant kolonizuoti naujosios žemės. Bet vietiniai čia dingo be pėdsakų – niekas nežino, nei kur, kaip.

Mistiškos vietos
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)