Rusija ir Kinija patvirtino norinčios dažniau naudoti nacionalines valiutas vykdant tarpusavio mokėjimus“, – po diskusijų su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu Vladivostoke sakė V. Putinas.

Anot Rusijos prezidento, tai „padidintų bankų eksporto ir importo aptarnavimo paslaugų stabilumą, kuomet pasaulinėse rinkose vyrauja rizikos“.

Tiek Kinijos, tiek Rusijos santykiai su Vakarais šiuo metu yra šalti. Kinija su JAV įsivėlė į prekybos karą, o Rusija susilaukė griežtų sankcijų dėl Krymo aneksijos bei separatistų Rytų Ukrainoje rėmimo.

Pastaraisiais mėnesiais Jungtinės Valstijos Maskvai įvedė naujų sankcijų dėl buvusio dvigubo agento Sergejaus Skripalio ir jos dukros Julijos nunuodijimo Jungtinėje Karalystėje.

Po naujų sankcijų įvedimo rublio kursas JAV dolerio ir euro atžvilgiu patraukė žemyn. Pastaraisiais metais taip pat stabiliai menksta ir Kinijos juanio kursas.

V. Putinas liepą sakė, kad „politiniai ginčai“ kenkė doleriui kaip „pasaulinei atsargų valiutai“. Jis taip pat pridūrė, kad Kinijos valiuta „įgauna savybių, reikalingų atsargos valiutai“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)